U EVROPSKOJ KUĆI KULTURE I NACIONALNIH MANJINA

Otvorenje izložbe Ade Sivac

U sklopu obilježavanja Dana Općine Centar u Evropskoj kući kulture i nacionalnih manjina večeras u 19 sati bit će otvorena prva samostalna izložba radova "Umjetnička instalacija Sedam" Ade Sivac.
Otvorenje izložbe Ade Sivac

Umjetnička instalacija "Sedam" podstiče istraživanje misli, osjećanja i razmišljanje o postupcima. Radovi nastali kao kritika društva zbog smanjenog osjećaja za vrlinu i grijeh postavljaju se kao put prema preobrazbi ljudskog duha putem samostalnog propitivanja.

Ada Sivac kroz instalaciju naglašava važnost razvoja i prakticiranja vrlina kako bismo stvorili bolje i harmoničnije društvo, ali prvenstveno bolju verziju sebe. Radovi predstavljaju podsjetnik na moralne vrijednosti koje su od suštinskog značaja za nas, pozivajući nas na dublje razumijevanje i primjenu vrlina u svakodnevnom životu.

 

Ada Sivac, slikarica i skulptorica, rođena je 1999. godine u Sarajevu. Nakon završene Srednje zubotehničke škole upisuje nastavnički odsjek na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. Magistar je likovne umjetnosti – edukacije likovnih umjetnosti kao i dvostruka dobitnica priznanja Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu i dobitnica tri Zlatnika Grada Sarajeva. Učestvovala je na nekoliko zajedničkih izložbi predstavljajući radove u skulptorskom i slikarskom mediju.

 

Izložba će biti otvorena od 03. do 09. maja u periodu od 12:00-14:00 sati.