Arhiva novosti

11.12.2018. Kroz besplatnu školu plivanja prošlo oko 660 osnovaca Imajući u vidu da je organizovani oblik tjelesne aktivnosti jako značajan u odrastanju djeteta i da predstavlja bazu za pravilan razvoj, kako sa zdravstvenog, tako i sa psihološkog aspekta, Općina Centar Sarajevo je ove godine izdvojila 28.500 KM za realizaciju projekta „Škola plivanja kroz nastavni proces za učenike četvrtih razreda osnovnih škola sa područja općine Centar Sarajevo – školska 2018/2019. godina“.
11.12.2018. Za sufinansiranje troškova vantjelesne oplodnje u ovoj godini odobreno 18 zahtjeva Iako zdravstvo nije u nadležnosti jedinica lokalne samouprave, Općina Centar godinama izdvaja iz budžeta značajna sredstva za pomenutu oblast.
11.12.2018. Finalizira se prva faza sanacije saobraćajnice i pješačkih staza u Ulici Skenderija Nakon što su radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka završili sa polaganjem prvog nosivog sloja asfalta duž saobraćajnice u Ulici Skenderija također su tokom proteklog perioda prije pogoršanja vremenskih prilika asfaltirali i šetnicu za pješake duž ove ulice.
11.12.2018. Mališani iz Centra imaju priliku besplatnog pohađanja časova škole karatea U organizaciji Karate kluba „Perfekt“, pod pokroviteljstvom UNDP-a i Općine Centar, veliki broj mališana iz Centra pohađa besplatne časove škole karatea.
10.12.2018. Proširena raskrsnica ulica Kranjčevićeva i Tešanjska U okviru redovnog održavanja lokalnih i nekategorisanih cesta na području općine Centar, radnici građevinske firme „Grakop“ su tokom prošle sedmice okončali radove na proširenju saobraćajnice između ulica Kranjčevićeva i Tešanjska.
10.12.2018. U utorak 3. vanredna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo Treća vanredna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u utorak, 11. decembra 2018. godine u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1) u 15 sati.
10.12.2018. Vrijedna donacija Općine Centar stomatološkom odjelu Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo Zahvaljujući finansijskoj pomoći Općine Centar u iznosu od 35.000 KM za dežurnu stomatološku ambulantu u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo nabavljena je nova oprema.
10.12.2018. Održano predavanje za volontere i nove uposlenike Općine U okviru programa stručnog usavršavanja uposlenika Općine Centar, Služba za javne nabavke, zajedničke poslove i informatiku organizovala je za novoprimljene volontere i uposlenike koji rade u općinskim službama predavanje o informacionom sistemu Općine Centar.
07.12.2018. Započele aktivnosti na otvaranju pokretnog medicinskog punkta hitne pomoći u Mis Irbinoj ulici S ciljem stalnog unapređenja kvaliteta zdravstvene zaštite, Općina Centar Sarajevo, iako nije nadležna, realizuje niz projekata kako bi ovu djelatnost od posebnog interesa za građane podigla na što veći nivo.
07.12.2018. Olimpijski plamen opet gori U okviru priprema za Evropski olimpijski festival mladih (EYOF) koji će se naredne godine održati u Sarajevu i Istočnom Sarajevu intenzivirani su radovi na uređenju Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu na kojem je planirano svečano otvaranje ove manifestacije.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.