Arhiva novosti

20.10.2017. Na Sarajevskom festivalu turizma otvoren i štand Općine Centar U sklopu Sarajevskog festivala turizma koji se održava u Skenderiji svoj štand otvorila je i Općina Centar gdje su izloženi turistički potencijali ove lokalne zajednice.
20.10.2017. Planirana sanacija dijela Ulice Kartal donji Općina Centar će finansirati, a građevinska firma izvoditi radove na sanaciji dijela Ulice Kartal donji od broja 22 do Čadordžinog potoka, koji se nalazi na granici sa Općinom Stari Grad.
20.10.2017. U narednom periodu očekuje se još jača saradnja Općine Centar sa Općinom Tešanj Delegacija Općine Centar koju su činili predsjedavajuća Vijeća Karolina Karačić i dopredsjedavajući Mustafa Mulić, te predsjednik Komisije za mjesne zajednice i saradnju sa drugim općinama i gradovima Munib Milišić posjetili su Općinu Tešanj. Goste iz Centra u Općini Tešanj je dočekao predsjedavajući Vijeća Senad Subašić sa saradnicima.
20.10.2017. Za učenike besplatni kursevi stranih jezika i informatike Uz finansijsku podršku Općine Centar Sarajevo, Udruženje za razvoj društva ''Kap'' počinje provedbu projekta pod nazivom ''Mladi i kreativni'' namijenjenog učenicima sa područja središnje gradske općine uzrasta od 13 do 18 godina.
20.10.2017. Poziv za prijave za učešće na radionici „osnaŽENE“ Općina Centar Sarajevo nastavlja sa dugogodišnjom tradicijom pružanja finansijske pomoći nevladinim organizacijama, a posljednji u nizu takvih primjera je donacija u iznosu od 7.000 maraka Fondaciji za društveno-ekonomski razvoj 787 za implementaciju projekta „osnaŽENE“.
19.10.2017. Obilježena godišnjica smrti Alije Izetbegovića Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe te minutom šutnje na mezaru rahmetli Alije Izetbegovića i spomen-obilježju svim šehidima i poginulim borcima na Kovačima obilježena je 14. godišnjica od smrti prvog predsjednika nezavisne Republike Bosne i Hercegovine i vrhovnog komandanta Armije RBiH.
19.10.2017. Uskoro novi podzemni kontejneri na Koševskom brdu Nadležna Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar je izdala urbanističku i građevinsku dozvolu za postavljanje podzemnih kontejnera za selektivno odlaganje otpada u Ulici Braće Begić na Koševskom brdu, preko puta objekta Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ ( Braće Begić 19), čime su se stekli preduslovi za njegovu realizaciju.
19.10.2017. Otvoren Sarajevski festival turizma Sinoć je u Domu mladih KSC Skenderija, uz zanimljiv kulturno–zabavni program, upriličeno svečano otvaranje Sarajevskog festivala turizma koji će zainteresirani moći posjetiti od 19. do 21. oktobra 2017. godine u Centru Skenderija.
19.10.2017. Delegacija Općine Centar posjetila JU Zavod za bolesti ovisnosti Predstavnici izvršne i predstavničke vlasti Općine Centar Sarajevo koje je predvodio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić posjetili su JU Zavod za bolesti ovisnosti Kantona Sarajevo gdje ih je ugostila direktorica Nermana Mehić-Basara sa saradnicima.
18.10.2017. 50 porodilja iz Centra dobilo jednokratne novčane pomoći U nastavku projekta podjele jednokratnih novčanih pomoći porodiljama, u prostorijama Centra za zdravo starenje u Ulici Maršala Tita 12 je u srijedu 18. oktobra 2017. godine upriličena dodjela te pomoći za 50 porodilja - stanovnica središnje sarajevske općine.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.