Arhiva novosti

28.03.2017. U Centru počela realizacija projekta podjele kanti za selektivno odlaganje otpada U okviru projekta “Uvođenje odvojenog prikupljanja otpada u individualnim stambenim objektima na području Kantona Sarajevo”, kantonalno javno komunalno preduzeće „Rad“ je započelo sa podjelom kanti za selektivno odlaganje otpada ispred individualnih stambenih objekata u Centru. Projektom su za početak obuhvaćene dvije mjesne zajednice Centra: „Hrastovi-Mrkovići“ i „Breka-Koševo II“.
28.03.2017. Općina Centar i ove godine dodjeljuje plastenike U sklopu projekta ''Podrška poljoprivrednim proizvođačima, boračkoj i izbjegličkoj populaciji za nabavku plastenika'' Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, raspisala je javni poziv za predaju zahtjeva za dodjelu plastenika, koji je objavljen 28. marta 2017. godine u dnevnom listu ''Oslobođenje'' i na općinskoj web stranici www:centar.ba (rubrika ''Konkursi i oglasi'').
28.03.2017. Održana 8. sjednica Općinskog vijeća Centar U ponedjeljak, 27. marta 2017. godine održana je 8. redovna sjednica Općinskog vijeća Centra. Sjednicu je vodila Karolina Karačić, predsjedavajuća Općinskog vijeća.
28.03.2017. Položeno cvijeće ispred spomenika ubijenim antifašistima na Marijin Dvoru U noći 27. na 28. mart 1945. godine odlukom ustaškog prijekog suda 55 građana Sarajeva antifašista je obješeno na Marijin Dvoru.
28.03.2017. Općine Stari Grad i Centar potpisuju Memorandum o poslovnoj saradnji U cilju izgradnje partnerskih odnosa, općine Stari Grad Sarajevo i Centar Sarajevo, u srijedu, 29. marta, potpisat će Memorandum o poslovnoj saradnji na implementaciji projekta Centar za zdravo starenje.
27.03.2017. Ugrađeni prvi podzemni kontejneri u Centru Uz raskrsnicu ulica Kaptol i Mehmeda Spahe završena je ugradnja podzemnih kontejnera za selektivno odlaganje otpada. Projekt su zajednički realizirali Općina Centar i Kantonalno javno komunalno preduzeće „Rad“, koje je bilo zaduženo za izvođenje radova.
27.03.2017. Općina Centar će izdvojiti 120.000 KM za jednokratne novčane pomoći socijalno ugroženima Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić odobrio je izmjene Pravilnika o raspodjeli novčanih sredstava za dodjelu jednokratne novčane pomoći licima u stanju socijalne potrebe, koje je predložila Služba za rad, zdravstvo i socijalna pitanja, izbjegla i raseljena lica Općine Centar.
27.03.2017. U Centru za kulturu Latif Moćević održao koncert za učenike OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“ Pod pokroviteljstvom Općine Centar na sceni Centra za kulturu „Sarajevo“, u ponedjeljak 27. marta 2017. godine, održan je koncert bh kantautora Latifa Moćevića.
27.03.2017. Projekt Udruženja “Ekologija” podržan sa 2.500 KM Najveći i jedan od najljepših parkova na području općine Centar - park Betanija ima problema sa otpadom, smećem, te uništavanjem zelenih površina jer njegovi posjetioci nemaju dovoljno ekološke svijesti.
24.03.2017. Počela implementacija projekta ozelenjavanja općine Centar i društveno odgovornog rada U okviru Programa uređenja manjih javnih i zelenih površina, kojeg je napravila Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar u saradnji sa Kantonalnim komunalnim preduzećem „Park“, započeli su radovi na uklanjanju divlje deponije smeća i uređenju zelene površine na lokalitetu Crnog vrha na Gorici, ispod romskog naselja.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.