Arhiva novosti

17.08.2018. Plato kod Pozorišta mladih više nije parking, uskoro uređenje u pozorišni trg Općina Centar je pokrenula aktivnosti na uređenju trga ispred Pozorišta mladih – budućeg Trga kulture Jurislav Korenić na kome se do sada nalazio parking.
17.08.2018. Sanacija klizišta u Ulici Hakije Kulenovića na Ciglanama Općina Centar i Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo svakodnevno intenzivno rade na aktivnostima u vezi sa sanacijom klizišta u Ulici Hakije Kulenovića na Ciglanama. U tom smislu se najmanje jednom sedmično održavaju redovni radni sastanci na kojima se razmatraju preduzete mjere i definiraju daljnji zadaci.
17.08.2018. Čestitka i donacija Općine Centar za Kurban-bajram U povodu nastupajućeg velikog muslimanskog praznika Kurban-bajrama, načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić upućuju, u ime Općine, Općinskog vijeća i u svoje ime, najsrdačnije čestitke svim muslimanima vjernicima u Bosni i Hercegovini i reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH dr. Huseinu efendiji Kavazoviću osobno, sa željama za dobro zdravlje, sreću i prosperitet, te da radost prazničnih dana podijele sa svojim obiteljima, prijateljima i komšijama.
17.08.2018. Tradicionalni bajramski prijem u Općini Centar za šehidske porodice U povodu predstojećeg praznika Kurban-bajrama u Općini Centar Sarajevo, Mis Irbina 1 (sala 2015/II) u ponedjeljak, 20. augusta 2018. godine u 10 sati biti upriličen tradicionalni prijem za šehidske porodice.
16.08.2018. Općina Centar zahtijeva od Sarajevostana da hitno otkloni kvar na instalacijama iznad Centar za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju Iskazujući veliki senzibilitet prema porodicama i djeci sa poteškoćama u razvoju, a uzimajući u obzir da u Bosni i Hercegovini ne postoji sistemska podrška za ovu ranjivu kategoriju društva, Općina Centar Sarajevo je u 2017. godini obezbijedila prostor u Ulici Valtera Perića i u potpunosti finansirala njegovu rekonstrukciju, odnosno adaptaciju, uključujući namještaj i opremu, u skladu sa potrebama djece sa poteškoćama u razvoju i njihovih porodica.
16.08.2018. Za uklanjanje grafita sa fasada objekata Općina izdvojila 20 hiljada KM Općina Centar Sarajevo je snažno opredijeljena na uređenju životnog prostora, a sve sa ciljem da se napravi ugodniji ambijent za život naših sugrađana.
16.08.2018. JU Centar kulture i mladih i Vijeće mladih Općine Centar će realizovati zajedničke projekte V.d. direktor Javne ustanove Centar kulture i mladih Armin Omerović i predsjednik mladih i Vijeća mladih Općine Centar Vukša-Fejzić održali su sastanak na kojem je usaglašeno da se jačanjem zajedničkog angažmana navedene javne ustanove i Vijeća mladih doprinosi poboljšanju položaja mladih u ovoj sarajevskoj općini.
16.08.2018. Sutra četvrtfinalne utakmice malonogometnog turnira „Fis gol 2018“ U okviru malonogometnog turnira „Fis gol 2018“ na prostoru otvorenog igrališta FIS-a u četvrtak 16. augusta 2018. godine na rasporedu je odigravanje četiri utakmice ekipa iz kategorije seniora.
15.08.2018. Okončani radovi na asfaltiranju dijela Ulice Panjina kula Tokom današnjeg dana radnici građevinske firme „Bosman“ će okončati radove na asfaltiranju dijela Ulice Panjina kula (Mjesna zajednica „Hrastovi-Mrkovići“).
15.08.2018. „Fitness ljeto 2018“ se nastavlja i u augustu ponedjeljkom i srijedom od 19 sati Od početka jula, kada je počela realizacija projekta „Fitness ljeto 2018“, veliki broj zaljubljenika sporta i zdravog načina života svih starosnih kategorija, na terenu Atletskog kluba „Sarajevo“ vježbali su dva puta sedmično.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.