Arhiva novosti

23.06.2017. Projekt uređenja dijela Merhemića trga na Ciglanama Na platou Merhemića trga na Ciglanama u petak, 23. juna 2017. godine upriličeno je potpisivanje ugovora za početak rekonstrukcije dijela ovog trga.
23.06.2017. Tematska sjednica Općinskog vijeća Centar o stanju vodovodne i kanalizacione mreže U četvrtak, 22. juna 2017. godine održana je 2. tematska sjednica Općinskog vijeća Centar, a vođena je rasprava o stanju vodovodne i kanalizacione mreže na području središnje sarajevske općine.
23.06.2017. Ajnadžić i Karačić čestitali Ramazanski bajram U povodu Ramazanskog bajrama, načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić uputili su srdačne čestitke svim muslimanima u Bosni i Hercegovini i predsjedniku Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini reisu-l-ulemi dr. Huseinu efendiji Kavazoviću sa željama da praznične dane provedu u dobrom zdravlju i istinskoj radosti, sa vjerom u bolju zajedničku budućnost i prosperitet.
23.06.2017. Prijem u Općini Centar za šehidske porodice povodom Ramazanskog bajrama U povodu predstojećeg Ramazanskog bajrama, u Općini Centar je 23. juna 2017. godine upriličen tradicionalni prijem za članove 20 šehidskih porodica čiji su članovi poginuli kao pripadnici Armije RBiH.
23.06.2017. Održana 12. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Općinsko vijeće Centar održalo je 22. juna 2017. godine 12. redovnu sjednicu. Zasjedanje je vodila Karolina Karačić, predsjedavajuća Općinskog vijeća.
22.06.2017. Projekt uređenja i restauracije arheološkog parka Kalin-hadži Alijine džamije Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u srijedu, 21. juna 2017. godine na lokalitetu parka Kalin-hadži Alijine džamije, koji se nalazi na uglu ulica Kulovića i Branilaca Sarajeva, održao radni sastanak sa predstavnicima Zavoda za zaštitu kulturno–historijskog i prirodnog naslijeđa Kantona Sarajevo i Islamske zajednice u BiH.
22.06.2017. Počeo obilazak zgrada i stanova radi usklađivanja podataka katastra i zemljišne knjige Obavještavamo građane općine Centar Sarajevo da je u toku implementacija projekta ažuriranja podataka katastra i zemljišne knjige o nekretninama na području Federacije Bosne i Hercegovine.
22.06.2017. Općina Centar uputila javni poziv nevladinim organizacijama za dostavu projekata Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv za finansiranje projekata udruženja i fondacija sredstvima budžeta Općine Centar za 2017. godinu.
22.06.2017. Nastavak uređenja dječjih igrališta “Ciciban“ na području općine Centar U okviru projekta uređenja dječjih igrališta “Ciciban“ na području općine Centar u završnoj su fazi radovi u dječjem parku u Ulici Dejzina Bikića na Šipu (Mjesna zajednica “Betanija-Šip“).
21.06.2017. Izgradnja kružnih tokova na magistralnoj cesti u općinama Centar i Vogošća U Općini Centar je u utorak, 20. juna 2017. godine održan sastanak o izgradnji Prve transverzale i kružnih tokova na postojećoj magistralnoj cesti u Centru i Vogošći. Osim predstavnika Općine Centar, sastanku su prisustvovali premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, ministar saobraćaja KS Mujo Fišo , načelnik Općine Vogošća Edin Smajić te predstavnici zavoda za planiranje razvoja i za izgradnju Kantona Sarajevo, Javnog preduzeća „Ceste Federacije BiH“ i Direkcije za puteve Kantona Sarajevo.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.