Arhiva novosti

19.10.2018. U nedjelju Bike Fest u parku Jezero Općina Centar Sarajevo organizuje po drugi put, u nedjelju 21. oktobra 2018. godine sa početkom u 10 sati, Bike Fest u parku Jezero, unutar kojeg će biti sadržaja za sve one kojima je biciklizam u srcu.
18.10.2018. Nastavak radova na izgradnji vodovoda Nahorevo U četvrtak, 18. oktobra 2018. godine u prostorijama Općine Centar potpisan je ugovor o drugoj fazi izgradnje sistema za vodosnabdijevanje naselja Nahorevo, Nahorevska brda, Muharemovići i Selja sa izvorišta Klanice.
18.10.2018. Javni poziv za finansiranje biznisa mladih Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv za finansiranje biznisa mladih, koji je objavljen u četvrtak, 18. oktobra 2018. godine u dnevnom listu ''Oslobođenje'' i na općinskoj web stranici www:centar.ba (Konkursi i oglasi). Javni poziv ostaje otvoren dva mjeseca, odnosno do 18. decembra.
18.10.2018. Održana izložba radova članica centara za zdravo starenje općina Centar, Stari Grad i Novo Sarajevo U prostorijama Kulturno-sportskog centra „Skenderija“ održana je prodajna izložba radova članica centara za zdravo starenje općina Centar, Stari Grad i Novo Sarajevo pod nazivom „Treća dob kroz umjetnost“.
18.10.2018. Završena humanitarna akcija u Mjesnoj zajednici „Džidžikovac-Koševo I“ Akcija prikupljanja odjeće, obuće i knjiga za socijalno ugrožene sugrađane pod nazivom „Doniraj-vama bespotrebno, nekom korisno“ koja je pokrenuta u općini Centar, a na inicijativu Savjeta Mjesne zajednice „Džidžikovac-Koševo I“ završena je 1. oktobra 2018. godine.
17.10.2018. Ukoliko Gras ne može ispuniti zahtjeve građana, Općina će finansirati prevoz učenika sa Nahoreva „Zahtijevamo od Grasa da u narednih sedam dana dostavi odgovore na postavljene zahtjeve stanovnika mjesne zajednice Nahorevo, a paralelno sa time sutra počinju razgovori sa Centrotransom kako bi se pronašla alternativa kada je u pitanju prevoz učenika sa ovog područja.
17.10.2018. Sanacija saobraćajnice u Ulici Skenderija se odvija planiranom dinamikom Kako su početkom ovog mjeseca zvanično započeli radovi na rekonstrukciji dijela saobraćajnice i trotoara u Ulici Skenderija (Mjesna zajednica „Skenderija-Podtekija) radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su do sada uspjeli mašinski ukloniti oštećeni asfalt, te su započeli sa radovima na postavljanju novih betonskih ivičnjaka od početka ove ulice, kod Kulturno sportskog centra Skenderija, prema Drveniji.
17.10.2018. Željko Pervan večeras u Centru kulture i mladih u Jelićevoj Na teatarskoj sceni Centra kulture i mladih Općine Centar (Jelića 1) u srijedu, 17. oktobra 2018. godine u 20 sati će Željko Pervan, hrvatski komičar, scenarist, glumac i humanista izvesti stand up show pod naslovom “Na hladnom betonu”.
16.10.2018. Nastavljena podrška redovnom školovanju romske djece Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, njegovi saradnici i direktor Osnovne škole „Hasan Kikić“ Almir Pleh su u utorak, 16. oktobra 2018. godine u prostorijama pomenute škole uručili prigodne novčane donacije u iznosu od po 100 KM za 93 učenika Roma koji redovno pohađaju nastavu u školama sa područja Centra.
16.10.2018. U toku hortikulturno uređenje zelenih površina na trgu kod Pozorišta mladih Kako je najavljeno, nakon što su radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka završili sa asfaltiranjem 700 kvadratnih metara trga ispred sarajevskog Pozorišta mladih jučer su započeli radovi na hortikulturnom uređenju zelenih površina na ovoj lokaciji u Kulovića ulici.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.