14.07.2017.
Otvaranje obnovljenog terena za basket na Ciglanama
U okviru projekta „Jesi li za basket“, kojeg realizuje istoimeno udruženje u saradnji sa Općinom Centar, u petak 14. jula 2017. godine u 18 sati u naselju Ciglane u Ulici Husrefa Redžića biće otvoren obnovljeni teren za basket.

Zahvaljujući ljubiteljima košarke i članovima ovog udruženja, te finansijskoj podršci Općine Centar, mladi sa ovog područja će dobiti obnovljeno igralište gdje mogu kvalitetnije provoditi svoje slobodno vrijeme uz sport i druženje umjesto u zatvorenim i zadimljenim prostorijama. Planirano je održavanje i revijalne basket utakmice gdje će nastupiti košarkaški reprezentativci i ljubitelji košarke.

 

Podsjećamo javnost da je u okviru pomenutog projekta prošle subote u dvorištu Osnovne škole „Isak Samokovlija“ na Marijin dvoru također otvoreno obnovljeno košarkaško igralište, na kojem boravi dosta više mladih igrajući košarku ili basket, što pokazuje da je ispunjen cilj ovog projekta. Također je u planu da se na području naselja Breka obnove još dva košarkaška igrališta u ulicama Jovana Bijelića i Himze Polovine.

2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.