12.10.2017.
U nedjelju prvi Bike Fest u parku Jezero
Općina Centar organizuje po prvi put, u nedjelju 15. oktobra 2017. godine sa početkom u 13 sati, Bike Fest u parku Jezero, unutar kojeg će biti sadržaja za sve one kojima je biciklizam u srcu.

Ciljevi projekta koji realizuje Centar za sport i rekreaciju uz podršku Udruženja Giro di Sarajevo su, pored socijalnog efekta, druženje kroz takmičenja u biciklističkim disciplinama, upoznavanje o pravilima i sigurnosnim aspektima s obzirom na saobraćajno–sigurnosne mjere, kao i omasovljenje biciklizma, te motiviranje građana da se što više bave sportom i rekreacijom kao zdravim načinom života.

 

-Ovim projektom želimo podstaći naše sugrađane da se bave biciklizmom i zdravim načinom života. Prije svega to se odnosi na naše najmlađe sugrađane. Za djecu ćemo obezbijediti dobru zabavu u kojoj će naravno moći uživati i njihovi roditelji i svi ostali koji dođu u park Jezero. Ovo će postati tradicionalna manifestacija koju ćemo svake godine dizati na sve veći nivo, istakao je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić.

 

Za djecu koja nemaju svoj bicikl bit će obezbijeđeni dvotočkaši koje će moći koristiti na licu mjesta, a za sve prisutne će biti obezbijeđeni sokovi, poslastice i sendviči.

 

U 13 sati počinju radionice i škola za djecu i odrasle na parkingu ispred stadiona Koševo, a u 14.30 sati zakazan je start time trial koji će se održati u gradskom parku Jezero. Vožnja na hronometar ili protiv sata je jedno od najjednostavnijih biciklističkih takmičenja, ali i jedno od najnapornijih. Prvih dvadeset takmičara koji se prijave na licu mjesta prije trke imaju pravo učešća, a voziće pojedinačno po krug čija je dužina nešto više od jednog kilometra. Nakon što zadnji takmičar prođe kroz cilj, pristupiće se svečanom proglašenju pobjednika. Najbrža tri takmičara dobit će vrijedne nagrade i medalje.

 

Pozivaju se svi zainteresirani da učestvuju u ovoj sportskoj manifestaciji i druženju.

2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.