11.01.2018.
Dodatni termini zbog velikog interesovanja za projekat „365 sport plus“
Općina Centar iz godine u godinu obezbjeđuje sve značajnija sredstva za sport, iako ta oblast nije u njenoj direktnoj nadležnosti. Sport je izazov današnjice za mlade ljude, a društvena zajednica ima zadatak da ih usmjerava na ispravan put i u tom smislu Općina je realizujući mnogobrojne projekte u proteklom periodu pokazala svoje opredjeljenje da pomogne razvoj sporta i sportista, ne samo u Centru već i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Općina Centar je sa projektom „365 sport plus“ otišla najdalje kada je u pitanju istinska podrška sportu.

 

Imajući u vidu da je organizovani oblik tjelesne aktivnosti primaran u odrastanju djeteta i da predstavlja bazu za pravilan razvoj, kako sa zdravstvenog, tako i sa psihološkog aspekta, Općina Centar Sarajevo je putem JU Centar za sport i rekreaciju pokrenula navedeni projekat u okviru kojeg će sva djeca sa područja ove lokalne zajednice imati mogućnost da u potpunosti besplatno treniraju devet različitih sportova.

 

Mališanima će na raspolaganju biti nogomet, košarka, rukomet, odbojka, tenis, džudo, mali nogomet i univerzalne škole sporta i borilačkih vještina. Za projekat vlada veliko interesovanje, kako djece tako i njihovih roditelja, koji sa nestrpljenjem čekaju početak realizacije.

 

-Kroz ovaj projekat želimo da 365 dana godišnje mladim ljudima damo šansu da se bave sportom, a da oni za to ne moraju izdvajati novac. Naš fokus su djeca iz 11 osnovnih škola iz Centra i želimo omasoviti bavljenje sportom i dati priliku onima koji će u budućnosti biti zvijezde na sportskoj sceni, naglasio je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić.

 

S obzirom da se na prvim treninzima pojavilo i po nekoliko stotina djece, Općina Centar je u saradnji sa Centrom za sport i rekreaciju, te klubovima koji participiraju u ovom projektu obezbijedila i dodatne termine.

 

Tako će za učenike od prvog do šestog razreda škola fudbala biti organizovana u balonu FIS-a srijedom i petkom od 18 sati, dok će za učenike od šestog do devetog razreda škola fudbala biti održavana na pomoćnom terenu na Koševu srijedom i petkom od 18.15 sati.

 

Također, zbog velikog interesovanja za školu tenisa, obezbijeđeni su dodatni termini pa će tako časovi biti održavani subotom i nedjeljom u terminima od devet, deset i 11 sati.

 

Da napomenemo, univerzalna škola sporta počinje od februara, a škola borilačkih vještina od aprila ove godine.

2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.