17.04.2018.
Uz finansijsku podršku Općine Centar mladi Mirza Hajvaz će nabaviti potrebnu komoru za uspješno vođenje svog privatnog biznisa
Krajem prošle godine u Općini Centar je načelnik dr. Nedžad Ajnadžić potpisao ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava mladim osobama za samozapošljavanje kroz start-up biznis.

Među potpisnicima i dobitnicima ovih sredstava Općine Centar je bio i Mirza Hajvaz koji vodi svoju autolimarsku radionicu „Garage 86“ u Ulici Zije Dizdarevića 24 na Šipu. Ovaj mladi poduzetnik je od Općine Centar dobio sredstva od 10.000 KM za koja planira nabaviti novu komoru za farbanje.

 

-Trenutno radim na adaptaciji i opremanju prostora za rad. Nakon registracije firme pokrenuo sam proceduru nabavke nove komore za farbanje sa kojom ću osim na kvaliteti farbanja limarije na automobilima, što je mušterijama jako bitno, također raditi i sa vodenim farbama  koje ne zagađuju okoliš čime ispunjavam stroge ekološke standarde zaštite okoliša. Na ovaj način ću najbolje iskoristiti sredstva koja mi je donirala Općina Centar. Tokom svog rada najviše insistiram na kvaliteti izvedenih radova na reparaciji i popravci, te lakiranju auto limova, što moje mušterije jako dobro cijene, a najbolji pokazatelj je veliki obim posla. Sa obnovom radionice i nabavkom nove komore također planiram zaposliti još dva radnika u mojoj radionici, objasnio je Hajvaz.

 

Općina Centar je za realizaciju projekata samozapošljavanja mladih sa svog područja kroz pokretanje start-up projekata tokom 2015. godine izdvojila 50.000 KM, a s obzirom na veliko interesovanje mladih i pozitivna iskustva, sa projektom se nastavilo i naredne godine kada je izdvojeno 100.000 KM. U 2017. godini za pomenutu namjenu je izdvojeno 236.250 KM, dok je ove godine planirano oko 200.000 KM.

2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.