Finansijska podrška razvoju košarke u Sarajevu

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je potpisao protokol o realizaciji sredstava Udruženju za unapređenje sporta „Košarkaški klub Royal“. Ovim protokolom Općina Centar će iz svog ovogodišnjeg budžeta izdvojiti 20.000 KM pomenutom udruženju kao pomoć u realizaciji planiranih sportskih aktivnosti tokom 2018. godine.

O samoj namjeni ovih sredstava govorio je Harun Mahmutović, predsjednik Upravnog odbora kluba koji je potpisao protokol.

 

– Kako vam je poznato naš klub Royal ima potpisan sporazum sa KK „Bosna“ i zajednički nastupamo pod imenom „Bosna-Royal“ i na taj način održavamo ime i dugogodišnju tradiciju nekadašnjeg evropskog prvaka u košarci. Zahvaljujem se načelniku Ajnadžiću i Općinskom vijeću Centar na ovoj donaciji koja nama kao klubu dobro dođe. Naša namjera je sa ovim sredstvima ojačati postojeći omladinski klub, jer za našu omladinu je sport baza zdravog odrastanja i dobra osnova njihovog budućeg života. Nakon uspješne protekle sezone želimo da kroz naš omladinski pogon prođe najmanje hiljadu djece koja će zavoljeti sport, objasnio je Mahmutović.

 

Nakon turbulentne protekle sezone košarkaši KK „Bosna-Royal“ su uspjeli izboriti plasman u regionalnu ABA 2 ligu, što predstavlja veliki uspjeh za klub.

 

Potpisivanju ovog protokola je također prisustvovala i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić.