U toku humanitarna akcija prikupljanja pomoći

Povodom obilježavanja Vikenda humanosti, a prema preporukama Međunarodne Federacije društva Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca i smjernicama Crvenog križa/krsta Federacije BiH, u organizaciji Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar u toku je zajednička humanitarna akcija prikupljanja pomoći koja će biti upućena na najugroženije destinacije gdje se nalaze migranti.

Akcija je započela 12. a traje do 18. novembra ove godine. Svi zainteresirani građani u pomenutom periodu svakim radnim danom od 8 do 16 sati u prostorijama svih 17 mjesnih zajednica i centrima za zdravo starenje na području općine Centar mogu donirati prehrambene proizvode, higijenske potrepštine, te odjeću i obuću, po mogućnosti zimsku, s obzirom na predstojeće hladnije vremenske prilike.

 

Podsjećamo da je ovo bio jedan od predloženih zaključaka Općinskog vijeća na nedavno održanoj vanrednoj sjednici o sigurnosnoj situaciji.

 

Iz Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar kazali su da je odziv građana u dosadašnjem toku akcije bio izuzetno dobar, te su još jednom uputili poziv svim građanima da iskažu solidarnost i humanost.