Međunarodni centar za djecu i omladinu

Komemoracija za Merimu, Lejlu, Alminu i Minu

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo održana je komemoracija nastradalim uposlenicama OŠ Kovačići poginulim u saobraćajnoj nesreći Merimi Balkić, Lejli Sadiković, Almini Ćorović i Mini Kadrić.

Od učiteljica za koje su imali samo riječi hvale oprostili su se učenici, roditelji, kolege i saradnici, te predstavnici Općine Novo Sarajevo, Kantona Sarajevo, a u ime Općine Centar komemoraciji su prisustvovali načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i pomoćnica za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić.

 

Premalena je bila sala Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo da bi primila sve one koji su došli na komemoraciju kako bi odali počast stradalim učiteljicama.

 

U sali su se čuli samo bolni jecaju i suze. Učenici su naglasili da su ih stradale učiteljice naučile najvažniju životnu lekciju, kako biti dobar čovjek. 

 

 Sanela Alagić iz Udruženja pedagoga KS je kazala da su Merima, Lejla, Almina i Mina bile nevjerovatne žene i uzor svima, te da su svi ponosni što su bile dio njihovih života. 

 


Od uposlenica OŠ "Kovačići" oprostili su se i učenici s Downovim sindromom koji pohađaju ovu školu, kao i predsjednica Udruženja "Život s Down sindromom" Sevdija Kujović.