Revijalnom utakmicom mališani sa Džananom Musom otvorili novo igralište u Pionirske dolini

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u subotu, 17. oktobra 2020. godine zajedno sa saradnicima, predsjedavajućom Općinskog vijeća Karolinom Karačić i vijećnicima ozvaničo završetak radova na izgradnji sportskih igrališta na spoju ulica Nahorevska i Midhata Karića Mitketa.

U proteklom periodu radnici Centra za sport i rekreaciju, Javne ustanove koja održava sportske plohe i igrališta na području ove lokalne zajednice, izvršili su rekonstrukciju nogometnog igrališta, izgradili novo igralište za basket, te hortikulturno uredili prostor oko igrališta.

 

Projekat izgradnje i uređenja sportskih igrališta u cjelosti je finansirala Općina Centar.

 

Načelnik Ajnadžić je naglasio da Općina Centar čini sve napore kako bi u što kraćem vremenskom periodu sve sportske plohe stavila u funkciju, ali i izgradila nove u onim naseljima u kojima ranije nisu postojale.

 

-Ova lokalna zajednica ulaže značajna finansijska sredstva u obnovu i izgradnju dječijih i sportskih igrališta. Opredijeljeni smo da pravimo uslove za jedan sportski, odnosno zdrav život, kazao je Ajnadžić.e i basket utakmice, a mališanima se pridružio i istaknuti bh. košarkaš, reprezentativac Džanan Musa.

 

Mališani nisu krili oduševljenje, kako zbog mogućnosti da igraju basket sa reprezentativcem Musom, tako i zbog činjenice da u svom naselju na raspolaganju imaju dva potpuno nova igrališta na kojem će moći provoditi svoje slobodno vrijeme.

 

Nakon odigravanja revijalnih utakmica, predstavnici Općine Centar i košarkaš Džanan Musa zasadili su nekoliko stabala u neposrednoj blizini igrališta.