Načelnik Ajnadžić uručio poklone učenicima iz Kotor-Varoši

Grupa osnovaca iz Kotor-Varoši, u pratnji nastavnog osoblja, boravila je u trodnevnoj posjeti Sarajevu, u sklopu koje je posjetila Zemaljski muzej. Zajedno sa saradnicima, u ime Općine Centar, učenike šestih i devetih razreda je u botaničkom vrtu Muzeja posjetio načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić.

Uručivši im prigodne poklone, načelnik Ajnadžić je iskazao zadovoljstvo što djeca iz Kotor-Varoši imaju priliku vidjeti nešto što predstavlja komparativnu prednost BiH, između ostalog i Zemaljski muzej.

 

- Koji god dio BiH posjetite, vidite stvari kojima se možete diviti. Sretni smo da ste puni želje i volje da sebe izgradite i da radite na svojim kompetencijama, kazao je Ajnadžić.

 

Džemila Turan, predsjednica Udruženja kultura i kulturno naslijeđe, u čijoj organizaciji je realizovana posjeta učenika iz Kotor-Varoši, podsjetila je na brojne probleme sa kojima se ovi osnovci susreću. Naime, uslijed tamošnjih prilika, učenici, umjesto redovne, već šestu godinu pohađaju instruktivnu nastavu, koja je organizovana u improviziranoj školi, tačnije u objektu Medžlisa Islamske zajednice. Osnovcima nedostaje i fiskulturna sala, a načelnik Ajnadžić je kazao kako će općinska administracija, na čijem  je čelu, učiniti sve kako bi se osigurala potrebna sredstva za uspostavljanje i opremanje sale.

 

-Želimo da vam pomognemo da izgradite bolji ambijent u kojem ćete raditi, školovati se, biti bolje educirani, kompetentni i multidisciplinarni, te, naposljetku, bolji ljudi, poručio je načelnik Ajnadžić.