U subotu i nedjelju se nastavlja obilježavanje Dana Općine Centar

Predstojećeg vikenda biće nastavljene aktivnosti na obilježavanju Dana Općine Centar.

U subotu 8. maja u organizaciji Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ biće organizovana interaktivna online radionica na temu „Utjecaj društvenih mreža na mlade“. Edukativnu radionicu, koja je namijenjena srednjoškolcima, vode freelance novinari Jasmin Alibegović i  Brankica Smiljanić, te Nejira Imamović, studentica pete godine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Radionica počinje u 17 sati, a zainteresovani potrebne ulazne informacije i prijavu na radionicu mogu obaviti putem Facebook stranice Centra kulture i mladih.  

 

Unedjelju 9. maja pored aktivnosti na obilježavanju Dana Općine Centar obilježava se i Dan Evrope.

 

U nedjelju u poslijepodnevnim satima u organizaciji Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ planirano je obilježavanje Dana pobjede nad fašizmom i izložba posvećena Želimiru Altarcu Čičku pod nazivom "Negdje na kraju zatišja".

 

Izložba će biti upriličena u prostorijama Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ (Jelića 1) sa početkom u 18 sati.

 

Za ljubitelje starih automobila Oldtimer klub Sarajevo ispred BBI centar na Trgu djece Sarajeva organizuje međunarodne oldtimer susrete. Izložba oldtimera biće upriličena u nedjelju u periodu od 12 do 14 sati.  Ispred BBI centra u toku je proljetni Auto Show koji je organizovala Auto Media Group i Auto 4x4 Club Sarajevo u okviru kojeg će biti upriličena akcija pod nazivom „Sigurnost na cestama“. Ova manifestacije traje sve do nedjelje 9. maja.