Usvojen Nacrt ugovora o zakupu stadiona „Asim Ferhatović Hase“

Općinsko vijeće Centar Sarajevo je na današnjoj sjednici usvojilo Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Nacrt ugovora o zakupu stadiona „Asim Ferhatović Hase“. Za ovu odluku je glasalo svih 27 prisutnih vijećnika.

Prije navedene odluke Vijeće je usvojilo i Prijedlog odluke o izmjenama i dopuni odluke Općinskog vijeća od 29.07.2020. godine (o dodjeli na upravljanje i korištenje Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“ Fudbalskom klubu Sarajevo putem ugovora o zakupu.

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić i predsjedavajući Općinskog vijeća Sejad Đozo su zahvalili svim vijećnicima na podršci ovoj, kako su mnogi tokom sjednice kazali, historijskoj odluci za Općinu, ali prije svega FK Sarajevo i sve navijače ovog kluba.

Sabrina Buljubašić, direktorica FK Sarajevo se na kraju sjednice zahvalila načelniku Mandiću i vijećnicima, te dodala da će stadion „Asim Ferhatović Hase“ u narednom periodu biti stadion na kojem će se moći igrati najveće evropske utakmice.

Na ovoj sjednici Marijani Podrug Arapović (Narod i pravda) uručeno je uvjerenje o dodjeli mandata u Općinskom vijeću umjesto Harisa Bašića koji je imenovan na poziciju dogradonačelnika Sarajeva.