Načelnik Mandić prisustvovao sastanku Savjeta MZ „Hrastovi-Mrkovići“

U prostorijama Mjesne zajednice „Hrastovi-Mrkovići“ načelnik Općine Centar Srđan Mandić prisustvovao je sjednici Savjeta ove mjesne zajednice koju je vodila predsjednica Savjeta Emina Imamović Šehić.

Sjednici su prisustvovali pored članova Savjeta i vijećnici Alen Girt, Aida Koluder-Agić, Dženan Muminović, Lajla Ćosović i Miralem Šenderović, kao i predstavnici Službe za lokalno-ekonomski razvoj i mjesnu samoupravu Selma Piljević i Elvis Šatrović.

 

Predsjednica Imamović Šehić zahvalila se načelniku Mandiću na posjeti te ukratko prezentirala rad Savjeta i prioritetne projekte za stanovnike mjesnog područja.

 

-Drago nam je da ste danas ovdje kako bismo razgovarali o dinamici rješavanja projekata predviđenih budžetom, ali i o ostalim projektima od značaja za naše sugrađane. Iskreno se nadam da ćemo u budućem periodu sarađivati na svim poljima koja se tiču potreba lokalnog stanovništva. U ovom trenutku prioritetni projekti za nas su izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže, sanacija oštećenih saobraćajnica, postavljanje horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije, zatim izgradnja dječijih igrališta, nabavka kanti za otpad, pojasnio je Muratović.

 

Načelnik Mandić upoznao je članove Savjeta sa projektima koje je Općina realizirala u proteklom periodu, te najavio projekte čija je realizacija u planu.

 

- Koristim priliku da vas upoznam sa problemima sa kojima se u posljednje vrijeme svakodnevno suočavamo. Stalni trend rasta cijena građevinskog materijala, nedostatak i otežana nabavka materijala ali i radne snage ne samo da je značajno usporila dinamiku realizacije planiranih investicionih projekata nego je dovela u pitanje realizaciju već zaključenih ugovora sa izvođačima radova, koji u pravilu redovno traže povećanje ugovorenih cijena ili raskidanje ugovora. Intenzivno radimo na prevazilaženju tih problema, poručio je načelnik Mandić te dodao da Općina radi na pripremama za realizaciju projekta predviđenih budžetom za ovu godinu.

 

-Naša namjera je da učinimo maksimalne napore kako bismo zadovoljili potrebe naših sugrađana i realizirali projekte koji će im olakšati svakodnevni život, zaključio je načelnik Mandić.