U Centru kulture i mladih održan kviz znanja „Sveznalica“

Danas je u prostorijama Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ u Jelićevoj ulici održan kviz znanja „Sveznalica“.

Na kviz su se prijavili učesnici raznih životnih dobi koji su odgovarali na pitanja koje im je postavljao urednik i voditelj kviza profesor geografije Vedran Zubić. Pitanja su bila o Bosni i Hercegovini iz oblasti historije, geografije, sporta i umjetnosti. Učestvovale su četiri ekipe sastavljene od srednjoškolaca i osoba treće životne dobi iz dva Centra za zdravo starenje Općine Centar kojima upravljaju Udruženje „Zdravo živi/sretno stari“ i „Generacija“.

 

Jedan od učesnika kviza koji je danas predstavljao mlađu generaciju je srednjoškolac Adem Idrizović. – Drago mi je da učestvujem na ovom takmičenju gdje mi mladi udružujemo snage sa osobama treće životne dobi koje imaju dosta životnog iskustva. Svakako bih učestvovao u ovakvim i sličnim takmičenjima gdje se odlično zabavljamo, kazao je Idrizović.

 

Kviz znanja „Sveznalica“, čiji je bio krajnji cilj da se učesnici dobro zabave i nešto nauče, je organizovala Služba za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar na inicijativu Komisije Općinskog vijeća Centar za pitanja mladih, a povodom  Međunarodnog dana mladih, koji se u svijetu obilježava svakog 12. augusta.

 

-Drago mi je da sam danas dao svoj skromni doprinos na ovom kvizu. Želim pohvaliti odličnu organizaciju i preporučujem više ovakvih događaja posebno gdje svoje snage i umove ujedinjuju najmlađi i najstariji stanovnici općine Centar, izjavio je Nisvet Uzunović iz Centra za zdravo starenje općine Centar.

 

Na kraju kviza je svim učesnicima uručena zahvalnica i prigodni pokloni sponzora. U ime načelnika Općine Centar Srđana Mandića zahvalnice i nagrade je uručila pomoćnica za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar Lejla Dizdarević.

 

Na kraju ovog lijepog druženja učesnici su kazali da su se super zabavili sa željom da ovakvih druženja bude što više.