U NARODNOM POZORIŠTU U SARAJEVU

Besplatne predstave za osnovce i osobe treće životne dobi

Početkom sedmice učenici osmih i devetih razreda Osnovne škole Silvije Strahimir Kranjčević, kao i članovi Centra za zdravo starenje „Razigrani dani“ gledali su operu „Mala Floramye“ u Narodnom pozorištu.

Kako bi našim najmlađim i starijim sugrađanima omogućili besplatno prisustvo kvalitetnim događajima iz kulture, Općina Centar je obezbijedila finansijska sredstva u budžetu za besplatan odlazak u Narodno pozorište u Sarajevu. Naime, općinski načelnik Srđan Mandić potpisao je ugovore sa direktorom Narodnog pozorišta Edinom Dinom Mustafićem.

 

Ugovori se odnose na nabavku besplatnih karata za pozorišne predstave za učenike od 7 do 9 razreda osnovnih škola sa područja Centra i podjelu besplatnih karata osobama treće životne dobi. Općina Centar iz svog ovogodišnjeg budžeta za realizaciju ovih projekata izdvaja ukupan iznos od 7.000 KM.

 

Ovo je samo jedan u nizu primjera opredijeljenosti ove lokalne zajednice da stvara bolje uslove za naše mlade kao i starije građane čime se želi istaknuti važnost ove populacije i njihov doprinos društvenoj zajednici.