Mališani vrtića „Višnjik“ sa načelnikom Mandićem obilježili Dan državnosti BIH

Povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine polaznici vrtića „Višnjik“ koji se nalazi na području općine Centar održali su danas svečanu priredbu kojoj je prisustvovao i načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević.

 Dan državnosti u ovoj predškolskoj ustanovi obilježen je uz bogat kulturno-zabavni program gdje su mališani kroz poeziju, pjesmu i ples veličali domovinu Bosnu i Hercegovinu i njenu nezavisnost.

 

Načelnik Mandić zahvalio se mališanima i učiteljicama što su ovim svečanim obilježavanjem pokazali ljubav i poštovanje prema svojoj domovini.

 

- Vrlo je važno u najranijem uzrastu educirati mlade naraštaje o značaju domovine, o njenoj historiji, učiti ih kako voljeti i poštovati svoju domovinu. Naša misija je da budemo Opština za mlade, naročito u ovo vrijeme kada sve više mladih, nažalost, odlazi iz naše domovine. Naš zadatak je da im obezbijedimo što bolje uslove kako bi ostali ovdje, rekao je načelnik Srđan Mandić.