BESPLATNA ŠKOLA PLESA ZA MALIŠANE

Realiziran projekat Općine Centar i Plesnog kluba „Bolero“

U petak, 20. januara 2023. godine, načelnik Općine Centar, Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević prisustvovao je završnoj manifestaciji projekta „Plesna škola Bolero“, koji je finansirala ova lokalna zajednica, a implementirao Plesni klub Bolero.

 Projekat je bio namijenjen osnovcima od prvog do četvrtog razreda, sa područja općine Centar. Mališani, učesnici u projektu, su u prostorijama SPK Bolero na Skenderiji,  protekla tri mjeseca pohađali časove plesa i naučili nekoliko plesnih vještina.

 

Načelnik Mandić je čestitao predstavnicima i trenerima Plesnog kluba „Bolero“ na uspješno realiziranom projektu.

 

-Prije svega želim da vam čestitam na uspješnoj realizaciji ovog projekta i da vam se zahvalim na pozivu da budem dio ove završne manifestacije. Ponosan sam na veliki odaziv mališana i njihovih roditelja za Plesnu školu Bolero i nadam se da će ih biti još mnogo. Mi volimo reći za Opštinu Centar da je to opština za mlade i zaista nam je privilegija da ste svi danas ovdje. Idemo dalje za svu našu djecu, rekao je načelnik Mandić.

 

Predstavnici Plesnog kluba „Bolero“ zahvalili su se načelniku Mandiću i svim uposlenicima Općine Centar za nesebičan doprinos i finansiranje pomenutog projekta.

 

-Bilo je zadovoljstvo raditi sa mladim polaznicima, a posebno zadovoljstvo je bilo sarađivati sa uposlenicima Općine Centar koji su nas konstantno usmjeravali i dijelili savjete vezane za provođenje projekta. Polaznici su naučili plesati, a mi smo naučili kako uspješno i transparentno provoditi projekat na obostrano zadovoljstvo, naveli su iz Plesnog kluba „Bolero“.

 

Istakli su i da su vidjeli mnogo plesnih izvedbi, a trenerski tim je u polaznicima plesne škole prepoznao potencijal i “materijal” za nove državne prvake i reprezentativce.

 

Na završnoj manifestaciji polaznici su pokazali šta su to naučili u prethodna tri mjeseca, a za trud su dobili diplome i medalje, a oni najuspjšniji i pehare.

 

Projekat je finansijski podržala Općina Centar u okviru javnog poziva za predaju prijedloga projekata koji su bili finansirani/sufinansirani iz budžeta Općine u 2022. godini.