CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR

Besplatna škola digitalnih inovacija za mlade

Javna ustanova Centar kulture i mladih, čiji je osnivač Općina Centar, organizuje besplatnu školu digitalnih inovacija za mlade.

 Organizatori pozivaju sve zainteresovane osnovce, učenike VIII i IX razreda, te učenike srednjih škola sa prebivalištem na području općine Centar Sarajevo, da se prijave.

 

Cilj ove škole je upoznavanje mladih uzrasta od 13 do 18 godina sa modernim svijetom programiranja i tehnologijama koje su aktuelne u svijetu. Materija se prezentuje na zanimljiv i pristupačan način koji je prilagođen ovom uzrastu. Glavni zadatak ovog projekta je da prikaže koliko su informatika i računarstvo široke oblasti i koliku primjenu imaju u svakodnevnom životu.

 

Voditelj škole je Kenan Saračević, magistar na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, Odsjek za računarstvo i informatiku i profesor informatike u srednjoj školi.

 

Aktivnosti škole su osmišljene na način da pokažu koliko programiranje može biti zabavno i kako pomaže ostvarivanju i primjeni ideja.

 

Broj mjesta je ograničen.

 

Više informacija i prijavni obrazac možete pronaći na sljedećem linku: https://centarkulture.ba/courses/skola-digitalnih-inovacija-za-mlade/.