PRIJEM I NAGRADE ZA ZLATNE I SREBRENE ZNAČKE

Mandić poručio mladima: Ostanite ovdje i dajte ovoj zemlji šansu

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić danas je ugostio osam najboljih studenata dobitnika počasnog priznanja „Zlatna značka“, te petnaest studenata dobitnika priznanja „Srebrena značka“ koje Univerzitet u Sarajevu dodjeljuje za izuzetan uspjeh tokom studiranja.

 Dvadeset i tri studenta Mašinskog, Arhitektonskog, Ekonomskog, Pravnog, Pedagoškog, Medicinskog, Prirodno-matematičkog fakulteta, Poljoprivredno–prehrambenog fakulteta, Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja, Muzičke akademije, te Akademije likovnih umjetnosti, danas su nagrađeni za trud, rad i postignuti uspjeh.

 

Načelnik Mandić je u razgovoru sa studentima pohvalio njihova dostignuća, ali i dodao da su vrata Opštine Centar za mlade ljude uvijek otvorena.

 

-Danas smo u Opštini Centar ugostili 23 najbolja studenta od kojih je 15 srebrnih, a 8 zlatnih znački. Dobitnici priznanja „Zlatna značka“ su dobili po 500 KM, a dobitnici priznanja „Srebrena značka“ po 350 KM. Ovo je jedan od pokazatelja da su nam naši mladi posebno važni, da računamo na njih, da želimo da im poboljšamo uslove za život i rad. Opština Centar ima ambiciju da bude prepoznata kao Opština za mlade i zaista, iako to nije naša nadležnost, gdje god možemo, pridružujemo se da pomognemo u poboljšanju uslova našim mladima. Vremena koja su pred nama nose promjene, a za te promjene su nam naši mladi izuzetno važni i zato zaista činimo sve što možemo, a možemo puno, da ih prije svega zadržimo ovdje. Koristim priliku da našim mladima poručim da ostanu ovdje i daju ovoj zemlji šansu, rekao je načelnik Mandić.  

 

Čestitkama za postignute rezultate pridružile su se i ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović i vijećnica Aida Koluder-Agić.

 

Selma Teskeredžić je studentica Muzičke akademije i dobitnica zlatne značke Univerziteta u Sarajevu.

 

-Moje ime je Selma Teskeredžić i zlatna sam značka Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu za prvi ciklus. Koristim ovu priliku da se zahvalim načelniku Opštine Centar Srđanu Mandiću za sve što čini za nas mlade. Također, želim da istaknem činjenicu da zaista u ovim teškim vremenima u kojima živimo u Bosni i Hercegovini, puno znači trud koji se prepoznaje, cijeni i koji nam ulijeva nadu da možemo zajedno napraviti prosperitetniju i bolju akademsku zajednicu i bolju Bosnu i Hercegovinu, kazala je Teskeredžić.

 

Pored priznanja, načelnik Mandić uručio je studentima i novčane nagrade istakavši da je to samo mali znak pažnje za njihov predani trud i rad.

 

Općina Centar izdvaja značajna sredstva za podršku mladima i njihovom obrazovanju. Iako to nije u njenoj nadležnosti Općina Centar Sarajevo u ovoj godini izdvojila je 2.272.700 konvertibilnih maraka za podršku obrazovanju.

 

Priznanja Općine Centar Sarajevo danas su dobili:

 

Selma Teskeredžić (Muzička akademija), Laura Kozlinger (Muzička akademija), Ada Sivac (Akademija likovnih umjetnosti), Tarik Čorbo (Mašinski fakultet), Ema Čaluk (Arhitektonski fakultet), Filip Milošević (Muzička akademija), Berna Klokić (Fakultet sporta i tjelesnog

odgoja), Melita Ćoralić (Fakultet sporta i tjelesnog odgoja) - su dobitnici priznanja „Zlatna značka“.

 

Dobitnici priznanja „Srebrena značka“ su: Emina Ajanović (Prirodno-matematički fakultet), Anja Stergar (Akademija likovnih umjetnosti), Amina Hasović (Ekonomski fakultet), Ilma Ibrahimović (Pravni fakultet), Antoneta Martić (Pedagoški fakultet), Sanjin Rakić (Pravni fakultet), Rijad Smajlović (Pravni fakultet), Ena Gurda (Pravni fakultet), Džavid Brdar (Elektrotehnički fakultet), Hađer Sinanović (Prirodno-matematički fakultet), Avdispahić Din (Prirodno-matematički fakultet), Lamija Mlaćo (Medicinski fakultet), Admir Ramusović (Medicinski fakultet), Faruk Osmankadić (Medicinski fakultet) i Merjem Sinanović (Poljoprivredno-prehrambeni fakultet).

 

Današnjem prijemu studenata prisustvovale su i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević i šefica Odsjeka za kulturu i sport Amra Hašimbegović-Vučković.