U SARADNJI SA JU „ODGOJNI CENTAR“ SARAJEVO

U toku je realizacija projekta „I ja mogu drugačije“

U okviru realizacije projekta „I ja mogu drugačije“ koji ima za cilj uspostavljanje trajne strukture u lokalnoj zajednici koja će raditi na praćenju pravilnog rasta i razvoja djece i stvaranju adekvatnih uslova za navedeno, Općina Centar Sarajevo putem nadležne Službe za boračko – invalidsku i socijalnu zaštitu u saradnji sa JU „Odgojni centar“ Sarajevo realizuje edukativna predavanja i kreativne radionice, na teme: „Agresivnost kao uzrok konflikata i načini rješavanja konflikata“ i „Razvijanje vještina komunikacije djece kroz pozitivne modele ponašanja“.

Prošle sedmice održano je sedam radionica u sljedećim školama: Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju, OŠ Šip, OŠ Alija Nametak, OŠ Vladislav Skarić, OŠ Hasan Kikić i OŠ Nafija Sarajlić.

 

 

Implementacijom navedenog projekta će se pružiti mogućnost učenicima da spoznaju koja se ponašanja smatraju neprihvatljivim i koje su sankcije za takve oblike ponašanja. Nadalje, učenicima će se predočiti vještine nenasilnog komuniciranja i alternativnih oblika reagovanja na nasilje. Rad sa učenicima će se usmjeriti na razvijanje i poticanje ka ispoljavanju pozitivnih osobina i modela ponašanja.

 

Do kraja mjeseca aprila radionice će biti održane i u ostalim osnovnim školama sa područja ove lokalne zajednice.

03.05.2024.
OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CENTAR OD 2. DO 9. MAJA
Položeno cvijeće na spomen-obilježja
03.05.2024.
U EVROPSKOJ KUĆI KULTURE I NACIONALNIH MANJINA
Otvorenje izložbe Ade Sivac
Više vijesti