DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE

Nastavljeni radovi na sanaciji drugog dijela Ulice Panjina kula

Tokom dana radnici građevinske firme „Demus“ započeli su radove na sanaciji drugog dijela Ulice Panjina kula, između brojeva 19 i 111.

U toku je mašinsko uklanjanje oštećenog asfalta i dotrajale podloge umjesto koje će biti postavljena nova. U ovoj fazi radova na sanaciji pomenute ulice, koja administrativno pripada Mjesnoj zajednici „Hrastovi-Mrkovići“, također je planirana ugradnja adekvatne drenaže za odvod površinskih voda gdje će biti ugrađeno pet novih uličnih slivnika koji će biti spojeni na odvodnu mrežu, te će biti urađena nivelacija šibera za vodu, šahtova i rešetki za odvod.

 

Kako je planirano projektom osim ove dionice ulice asfaltiranjem će biti obuhvaćen i dio Panjine kule od 2 do 19 gdje je prvi sloj asfalta postavljen nedavno. U završnoj fazi projekta angažovana građevinska firma će postaviti vertikalnu i iscrtati horizontalnu saobraćajnu signalizaciju. Ovom fazom radova biće obuhvaćena kompletna dionica Panjine kule gdje su izvođeni radovi na rekonstrukciji separatne kanalizacione i vodovodne mreže. Za realizaciju dvije faze projekta Ulice Panjina kula od 2 do 111 u budžetu Općine Centar je obezbijeđen iznos 465.174 KM. Za nadzor projekta zadužena je firma „Radis“. 

 

Projektu sanacije dijela Ulice Panjina kula prethodila je rekonstrukcija separatne kanalizacione i vodovodne mreže u Ulici Panjina Kula od broja 2 do broja 111, koju je realizovalo Kantonalno  javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“. Za realizaciju ovog projekta također je potrebna finansijska sredstva obezbijedila Općina Centar iz svog budžeta u iznosu od 988.587 KM.

03.05.2024.
OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CENTAR OD 2. DO 9. MAJA
Položeno cvijeće na spomen-obilježja
03.05.2024.
U EVROPSKOJ KUĆI KULTURE I NACIONALNIH MANJINA
Otvorenje izložbe Ade Sivac
Više vijesti