ODRŽANA 39. REDOVNA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA CENTAR

Usvojene izmjene Odluke o izvršavanju Budžeta Općine Centar za 2024.

Danas je održana 39. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar na kojoj su prisutni vijećnici usvojili Pravilnik o vrstama vlastitih javnih prihoda Općine Centar, te su usvojene izmjene Odluke o izvršavanju Budžeta Općine Centar Sarajevo za 2024. godinu uz prihvaćeni amandman.

Usvojenom odlukom omogućeno je da, u skladu sa Odlukom o proglašenju boračkih udruženja od posebnog interesa i društvenog značaja za Općinu Centar Sarajevo, općinski načelnik Srđan Mandić zaključi posebne ugovore o finansiranju sa predstavnicima boračkih udruženja, a na osnovu usvojene Odluke Općinskog vijeća Centar o raspodjeli novčanih sredstava boračkim organizacijama.

 

Podržana je Odluka Komisije za javna priznanja i obilježavanje historijskih događaja i ličnosti o dodjeli općinskih priznanja najzaslužnijim pojedincima i kolektivima, a koja će dobitnicima biti uručena na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Centar u povodu obilježavanja Dana Općine Centar.

 

U nastavku sjednice podržane su izmjene i dopune Kodeksa etičkih principa za izabrane zvaničnike i članove radnih tijela Općine Centar Sarajevo, te je ovom prilikom također usvojena Odluka o imenovanju članova Komisije za obrazovanje Općinskog vijeća Centar. Vijećnici su također podržali i izmjene i dopune Odluke o osnivanju i organizaciji mjesnih zajednica na području općine Centar Sarajevo.

 

Na sjednici Vijeća stavljena je van snage Odluka o dodjeli u zakup stana u Ulici Mehmeda paše Sokolovića broj 4/prizemlje, te su usvojene odluke o dodijeli u zakup poslovnih prostorija Općine Centar Sarajevo putem javnog oglasa i neposrednom pogodbom u ulicama: Avde Hume 21, Bolnička 13,  Čekaluša 13, Juraja Neidhardta 1, Koševo 28, Mejtaš 7, Muhameda Kantardžića 1, Valtera Perića 4, Vrazova 2 i Kemal Begova 21. Na današnjoj sjednici usvojeni su izvještaji radnih tijela Općinskog vijeća i Savjeta 19 mjesnih zajednica Općine Centar. 

 

03.05.2024.
OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CENTAR OD 2. DO 9. MAJA
Položeno cvijeće na spomen-obilježja
03.05.2024.
U EVROPSKOJ KUĆI KULTURE I NACIONALNIH MANJINA
Otvorenje izložbe Ade Sivac
Više vijesti