Vijesti

10.05.2024.
OPĆINSKA TAKMIČENJA IZ ZNANJA
Održano takmičenje osnovaca iz historije
Osnovna škola „Nafija Sarajlić“ bila je domaćin općinskog takmičenja učenika iz historije. Takmičili su se učenici sedmih razreda iz 11 osnovnih škola sa područja općine Centar.
09.05.2024.
Načelnik Mandić i ministar Šteta obišli radove u Nahorevskoj ulici
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić i ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta obišli su danas radove na proširenju saobraćajnice u Nahorevskoj ulici.
09.05.2024.
DAN POBJEDE NAD FAŠIZMOM I DAN EVROPE
Polaganjem cvijeća odata počast stradalima tokom Drugog svjetskog rata
Danas su u povodu Dana pobjede nad fašizmom tokom Drugog svjetskog rata, Dana Evrope i Dana Zlatnih ljiljana, delegacije državnog, kantonalnog, gradskog i općinskih nivoa vlasti položili cvijeće i odali dužnu počast nevino stradalima tokom Drugog svjetskog rata.
09.05.2024.
DAN MLADIH OPĆINE CENTAR SARAJEVO – 8. MAJ
Nagrađeni uspješni mladi sportisti i najbolji učenici
U povodu 8. maja – Dana mladih Općine Centar Sarajevo sinoć je u Evropskoj kući kulture i nacionalnih manjina (park Kemala Montena) održana svečanost na kojoj su prisustvovali najuspješniji sportisti i učenici sa Centra u pratnji svojih roditelja i direktora škola.
09.05.2024.
U ORGANIZACIJI CENTRA ZA SPORT I REKREACIJU
Održan memorijalni kros „Nurka Burazerović“ učenika osnovnih škola
Danas je u organizaciji Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“, a pod pokroviteljstvom Općine Centar, u Gradskom parku Jezero na Betaniji održan memorijalni kros učenika osnovnih škola sa područja ove lokalne zajednice, pod nazivom „Nurka Burazerović“.
08.05.2024.
DANI OPĆINE CENTAR OD 2. DO 9. MAJA
Svečano obilježen Dan osnivanja Odreda „Soukbunar“
Centralna manifestacija povodom obilježavanja godišnjice osnivanja Odreda „Soukbunar“ održana je danas ispred spomen-obilježja „Debelo brdo“ u Ulici boraca Zlatišta, gdje su upisana imena 109 šehida i poginulih boraca.
08.05.2024.
U ČAST TRAGIČNO STRADALE NURKE BURAZEROVIĆ
Memorijalni kros osnovnih škola Općine Centar u parku Betanija
Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“, uz pokroviteljstvo Općine Centar, u četvrtak, 9. maja 2024. godine u parku Betanija, za učenike osnovnih škola središnje gradske općine organizuje memorijalni kros „Nurka Burazerović“.
08.05.2024.
NA SCENI JAVNE USTANOVE „CENTAR KULTURE I MLADIH“
Dani Općine Centar uz predstavu „Američki san“
Pod pokroviteljstvom Općine Centar, a u okviru obilježavanja Dana Općine Centar, 9. maja u 20 sati na sceni Centra kulture i mladih u Jelića 1 dolazi predstava „Američki san”. Ulaz na predstavu je slobodan.
07.05.2024.
OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CENTAR
Održana svečana sjednica u Evropskoj kući kulture i nacionalnih manjina
U povodu Dana Općine Centar, koji se obilježavaju od 2. do 9. maja, danas je u Evropskoj kući kulture i nacionalnih manjina (park Kemala Montena) održana svečana sjednica Općinskog vijeća Centar.
07.05.2024.
DELEGACIJA OPĆINE PRISUSTVOVALA POLAGANJU CVIJEĆA
Obilježen Dan sjećanja na ubijenu djecu Sarajeva
Na Trgu djece Sarajeva danas je održana manifestacija povodom obilježavanja Dana sjećanja na ubijenu djecu Sarajeva za vrijeme opsade od 1992. do 1995. godine.
07.05.2024.
IZDVOJENO 352.789 KM
Potpisani ugovori za finansiranje projekata boračkih udruženja
U Evropskoj kući kulture i nacionalnih manjina danas je upriličeno potpisivanje ugovora sa predstavnicima devet boračkih organizacija o finansijskoj podršci Općine za implementaciju projekata, a u okviru kontinuirane brige o boračkoj populaciji.
07.05.2024.
U OKVIRU DANA OPĆINE CENTAR
Obilježavanje Dana Odreda „Soukbunar“
U okviru Dana Općine Centar, od 2. do 9. maja, planirano je i obilježavanje Dana Odreda „Soukbunar“ čiji su borci dali ogroman doprinos u odbrani Sarajeva.
07.05.2024.
U OKVIRU OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE CENTAR
Na scenu u Jelićevoj 1 dolazi predstava Državni lopov
U okviru obilježavanja Dana Općine Centar, 8. maja u 20 sati, na sceni Javne ustanove „Centar kulture i mladih“ na adresi Jelića 1, biće izvedena predstava „Državni lopov”. Zahvaljujući pokroviteljstvu Općine Centar ulaz na predstavu je besplatan.
07.05.2024.
CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR
Kulturna dešavanja u mjesecu maju
U Javnoj ustanovi Centar kulture i mladih, čiji je osnivač Općina Centar, mjesec maj donosi bogat umjetnički program. Osim predstava, koncerata i izložbi, u maju je planiran nastavak brojnih kurseva, radionica i škola koje se održavaju tokom cijele godine.
06.05.2024.
DANI OPĆINE CENTAR OD 2. DO 9. MAJA
Sutra svečana sjednica Općinskog vijeća Centar
U povodu obilježavanja Dana Općine Centar u utorak, 7. maja 2024. godine u 11 sati u Evropskoj kući kulture i nacionalnih manjina biće održana svečana sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo.
06.05.2024.
Načelnik Mandić čestitao Đurđevdan
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić svim Romima upućuje iskrene čestitke povodom Đurđevdana, praznika kojim ispraćaju zimu i dočekuju proljeće.
06.05.2024.
U OKVIRU OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE CENTAR
Besplatan koncert Mravko Travko za najmlađe u Centru kulture i mladih
U okviru obilježavanja Dana Općine Centar, večeras sa početkom u 19 sati, na sceni Javne ustanove „Centar za kulturu i mlade Općine Centar Sarajevo“ (Jelića 1), biće održan besplatan koncert Latifa Moćevića i Mravka Travka za najmlađe.
03.05.2024.
Načelnik Mandić čestitao veliki pravoslavni praznik Vaskrs
U povodu velikog pravoslavnog praznika Vaskrsa, načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić uputio je, u ime Općine Centar i u vlastito ime, najiskrenije čestitke svim pravoslavnim vjernicima u Bosni i Hercegovini, sa željama da praznične dane provedu u dobrom zdravlju, radosti i sreći, kao i željama za prosperitet u zajedničkoj budućnosti, u međusobnom poštovanju, uvažavanju, razumijevanju i toleranciji.
03.05.2024.
OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CENTAR OD 2. DO 9. MAJA
Položeno cvijeće na spomen-obilježja
Drugog dana obilježavanja Dana Općine Centar, delegacije koju su činili predstavnici izvršne i predstavničke vlasti Općine Centar te boračkih udruženja, danas su obišli nekoliko lokacija gdje su ispred spomen-obilježja polaganjem cvijeća i odavanjem dužne počasti prisjetili se svih poginulih pripadnika Armije RBiH i MUP RBiH koji su tokom protekle agresije na Bosnu i Hercegovinu i opsade ovog grada izgubili svoje živote u odbrambeno- oslobodilačkoj borbi.
03.05.2024.
U EVROPSKOJ KUĆI KULTURE I NACIONALNIH MANJINA
Otvorenje izložbe Ade Sivac
U sklopu obilježavanja Dana Općine Centar u Evropskoj kući kulture i nacionalnih manjina večeras u 19 sati bit će otvorena prva samostalna izložba radova "Umjetnička instalacija Sedam" Ade Sivac.