CENTAR ZA SPORT I REKREACIJU

Počeo sportsko animacijski program za djecu predškolskog uzrasta

Imajući u vidu da je organizovani oblik tjelesne aktivnosti primaran u odrastanju djeteta i da predstavlja bazu za pravilan razvoj, kako sa zdravstvenog, tako i sa psihološkog aspekta, Općina Centar Sarajevo u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“ i ove godine nastavlja realizaciju sportsko animacijskog programa za djecu predškolskog uzrasta.
Počeo sportsko animacijski program za djecu predškolskog uzrasta

Sportsko animacijski program za djecu predškolskog uzrasta i ove godine počeo je sa realizacijom u februaru. Cilj je da se što više mališana sa područja općine Centar uključi u sportske aktivnosti gdje se kroz organizovanu nastavu tjelesnog i zdravstvenog odgoja putem jednostavnih motoričkih pokreta, različitih vježbi i igara utiče na zdravlje, intelektualni i emocionalni razvoj djeteta.

 

Treninzi uz stručno vodstvo profesora tjelesnog i zdravstvenog odgoja se održavaju u sportskim objektima FIS-a (Mis Irbina 10) četiri puta sedmično u jutarnjim terminima, tačnije od pola 10 ujutru, u trajanju od 40 minuta po grupi. U programu učestvuje preko 400 mališana koji pohađaju vrtiće JU „Djeca Sarajeva”, te privatne predškolske ustanove sa područja općine Centar.

 

Također, jedan od prioriteta Općine Centar jeste ulaganje u sport. Mnogobrojni realizirani projekti u proteklom periodu, kao i oni koji su u toku, pokazali su da ova lokalna zajednica želi pomoći razvoj sporta i sportista.

11.03.2024.
ZA STIPENDIJE ĆE BITI IZDVOJENO 2.111.900 KM
Dopunjena preliminarna lista stipendista
08.03.2024.
PRIJAVE MOGUĆE DOLASKOM NA TERMIN
Besplatna škola odbojke za osnovce sa Centra
Više vijesti