Spomenik graditeljskog naslijeđa - Panjina kula

Panjinu kulu je u 18. stoljeću, kao ishodnu-ljetnu kuću, izgradila sarajevska trgovačka porodica Panja. Po kuli je i ovaj dio grada dobio ime. Objekat je izgrađen na tri etaže: suteren, visoko prizemlje i sprat. Unutrašnji prostor organizovan je po dispoziciji tipološki srodnih objekata. Suteren se koristio kao magaza; na drugoj etaži – visokom prizemlju smješteni su hajat i halvat, a na spratu divanhana, čardak, dva čardačića i abdesthana.

Izdavanje Panjine kule: Povijesni Spomenik u srcu grada


Dobrodošli u jedan od najimpresivnijih spomenika graditeljskog naslijeđa, Panjinu kulu, smještenu na prestižnoj lokaciji u ulici Kaukčijina broj 3. Ovaj izvanredni objekt nudi izuzetnih 126 m2 korisnog prostora, upotpunjenih sa 140 m2 dvorišta, čineći ga idealnim prostorom za razne namjene. Bez obzira jeste li pojedinac koji traži inspirativno mjesto za rad ili tvrtka koja želi impresionirati svoje klijente, Panjina kula nudi izvanredne mogućnosti.

Lokacija:

Smještena na području Mjesne zajednice "Hrastovi - Mrkovići", Panjina kula nudi jedinstvenu perspektivu grada Sarajeva. Ovaj prekrasan krajolik pruža inspiraciju i mir, idealan za sve vrste aktivnosti, od poslovnih sastanaka do umjetničkih radionica.

Prostor:

S ukupno 126 m2 korisnog prostora i dodatnih 140 m2 dvorišta, Panjina kula nudi fleksibilne opcije za prilagodbu vašim potrebama. Bilo da je to prostor za ured, umjetnički studio, ili posebni događaji, ova impozantna zgrada nudi raznolike mogućnosti.

Pogodnosti:

Panjina kula nudi niz pogodnosti koje čine vaše iskustvo ugodnim i praktičnim. Bez obzira jeste li fizičko ili pravno lice, imate mogućnost iznajmljivanja prostora i opreme. Osim toga, objekt je opremljen svim potrebnim infrastrukturnim kapacitetima kako bi podržao vaše poslovne ili kreativne aktivnosti.

Parking:

Iako Panjina kula ne posjeduje vlastiti parking, u blizini se nalazi javni parking koji je dostupan za korištenje, pružajući praktičnost vašim posjetiteljima i zaposlenicima.

Zahtjevi za podnošenje zahtjeva:

Sva fizička i pravna lica, bez obzira na nacionalnost ili djelatnost, imaju mogućnost podnošenja zahtjeva za iznajmljivanje prostora i opreme u Panjinoj kuli. Naš cilj je pružiti inspirativno i funkcionalno okruženje za sve naše najmogućnije zakupce.

Panjina kula predstavlja simbol kulturnog i arhitektonskog bogatstva naše zajednice. S bogatom poviješću i modernim pristupom, ova zgrada nudi neograničene mogućnosti za osobni i poslovni rast. Ne propustite priliku postati dio ovog izvanrednog prostora i ostvariti svoje kreativne vizije u jedinstvenom okruženju Panjine kule.

Za više informacija i za podnošenje zahtjeva za najam, molimo kontaktirajte naš tim na 033 562 310.

Dokument
683 Katalog prostora Panjina kula
709 Obrazac [EXP-01] - Korištenje eksternih prostorija Općine Centar
610 Pravilnik o uslovima i postupku iznajmljivanja prostora i opreme u objektima Općine Centar
709 Zahtjev za dostavu fakture putem elektronske pošte (pravna lica)
709 Zahtjev za dostavu fakture putem elektronske pošte (fizičk lica)