Likovna izložba Dječiji svijet

U galeriji Centra za kulturu Sarajevo (Jelića 1) 26. juna 2014. godine otvorena je likovna izložba pod nazivom Dječiji svijet, a posjetioci imaju priliku pogledati radove do 4. jula ove godine.
Likovna izložba Dječiji svijet

 Na izložbi su prikazani radovi osnovaca u dobi od 6 do 14 godina a koji su polaznici Škole crtanja i slikanja koju, pod okriljem JU Centar za kulturu, vodi slikarka Amela Selimović.

Na izložbi je, kako je kazao Senad Bostandžić, direktor Centra za kulturu, više od stotinu radova koje je u različitim tehnikama crtanja i slikanja uradilo 19 polaznika škole.

-Na otvaranje izložbe došlo je oko 40 posjetilaca i to je zavidan broj. Škola crtanja i slikanja za djecu uspješno se realizuje već pet godina i razmišljamo da proširimo projekt tako što bismo omogućili djeci da slikaju u prirodi. O utiscima djece najbolje govore njihovi radovi koji su fascinantni. Škola crtanja i slikanja iz godine u godinu sve više raste i imamo sve više polaznika, naglasio je Bostandžić.

20.05.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
U toku radovi na uređenju Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
20.05.2024.
Općina Centar Sarajevo pridružuje se naporima UN Women u podizanju svijesti o rodnoj ravnopravnosti i ekonomskom osnaživanju žena
UN Women BiH i Općina Centar potpisali Memorandum o razumijevanju
17.05.2024.
NA SCENI CENTRA KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Predstava „Međuigre 0-24“ i koncert Muzičke radionice „Note“
Više vijesti