Vijesti

20.06.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić posjetio Akademski kulturni centar Univerziteta u Sarajevu „Seljo“
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić jučer je posjetio Akademski kulturni centar Univerziteta u Sarajevu „Seljo“ i tom prilikom sa direktorom Dževadom Kordićem potpisao ugovor u vrijednosti od 20.000 KM.
20.06.2024.
SLUŽBA ZA CIVILNU ZAŠTITU OPĆINE CENTAR
Izdato crveno upozorenje zbog visokih dnevnih temperatura zraka
Civilna zaštita Općine Centar upozorava građane da je Federalni hidrometeorološki zavod izdao crveno upozorenje zbog predstojećih visokih dnevnih temperatura zraka.
20.06.2024.
JU „CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR SARAJEVO“
Jedinstvena radionica i predavanje o mangama
U saradnji Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ i Ambasade Japana u BiH, u prostorijama ovog centra, na adresi Jelića 1, u utorak 25. juna 2024. godine sa početkom u 13 sati biće održana radionica i predavanje o mangama
19.06.2024.
OPĆINA CENTAR FINANSIJER PROJEKTA
Sanacija Ulice Sulejmana Omerovića Cara
Na području Mjesne zajednice „Šip“ u toku je realizacija za stanovnike ovog područja značajnog infrastrukturnog projekta u Ulici Sulejmana Omerovića Cara.
19.06.2024.
U SARADNJI SA MINISTARSTVOM ZA RAD, SOCIJALNU POLITIKU, RASELJENA LICA I IZBJEGLICE KS
Prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar Sarajevo
U organizaciji Općine Centar Sarajevo, Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, a uz podršku Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, održat će se prvi „Sajam socijalnih usluga Općine Centar Sarajevo“ 8. jula 2024. godine od 10-19 sati godine u Domu mladih – Skenderija.
18.06.2024.
JU ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO KANTONA SARAJEVO NAJAVLJUJE
Počinje protivepidemijska desinsekcija na području općine Centar
Obavještavamo stanovnike sa područja općine Centar Sarajevo da će JU Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo u narednim noćima, počevši od 19.06.2024. godine provesti dezinsekciju ove lokalne zajednice kako je navedeno u obavještenju nadležne ustanove.
18.06.2024.
Projektom „Hljeb i mlijeko za penzionere“ obuhvaćeno 393 korisnika
U sklopu kontinuirane brige o najranjivijim kategorijama stanovništva, Općina Centar i u ovoj godini nastavlja sa realizacijom projekta „Hljeb i mlijeko“ za penzionere i lica starija od 60 godina bez primanja.
18.06.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održana radionica za članove Udruženja „Oaza“
U organizaciji Udruženje „Menssana“ u Društvenom centru Općine Centar Sarajevo za članove Udruženja „Oaza“ održana je radionica na temu „Emocije i ja“.
14.06.2024.
Načelnik Mandić čestitao Kurban-bajram
Načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić, u ime Općine i u svoje ime, čestitao je reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću i svim muslimanima u cijeloj Bosni i Hercegovini nastupajući Kurban-bajram.
14.06.2024.
Na račune 43 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
U okviru projekta pomoći porodiljama iz Centra nadležne općinske službe su okončale proceduru za mjesec maj uplatom finansijskih sredstava za 43 porodilje.
14.06.2024.
OSNAŽIVANJE DRUŠTVENOG CENTRA OPĆINE CENTAR
Za srednjoškolce održana radionica na temu vršnjačkog nasilja
U prostorijama Društvenog centra Općine Centar Sarajevo (Muhameda Kantardžića 3) tokom ove sedmice za učenike prvog razreda Srednje zubotehničke škole u Sarajevu održana je radionica na temu vršnjačkog nasilja.
14.06.2024.
NASTAVAK PROJEKTA POVEĆANJA SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Započelo postavljanje nove saobraćajne signalizacije u Centru
Na osnovu ugovora za održavanje postojeće i postavljanje nove saobraćajne signalizacije, kojeg su potpisali načelnik Općine Centar Srđan Mandić i direktor firme „Sacom“ iz Ilijaša Kadrija Muratović, radnici pomenute firme su tokom ove sedmice započeli sa realizacijom ovog projekta koji ima za cilj povećanje sigurnosti učesnika u saobraćaju.
13.06.2024.
U POVODU KURBAN-BAJRAMA
Načelnik Mandić upriličio prijem za porodice šehida
Danas je u Općini Centar načelnik Srđan Mandić organizovao tradicionalni prijem za članove 20 porodica šehida u povodu predstojećeg velikog muslimanskog praznika Kurban-bajrama.
13.06.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Započela ljetna škola crtanja i slikanja
U okviru projekta „Osnaživanje Društvenog centra Općine Centar Sarajevo“ u prostorijama ovog centra započele su radionice besplatne ljetne škole crtanja i slikanja koju realizuje osoblje Škole crtanja i slikanja „Atelier FLY“.
13.06.2024.
POKRENUTA NOVA PROCEDURA JAVNIH NABAVKI
Obnova stepeništa u Kaptolu
Odsjek za javne nabavke Općine Centar, u ime općinskih Službe za stambene i komunalne poslove kao konkurentski zahtjev za dostavu ponuda, jučer je pokrenuo proceduru javnih nabavki za izvođenje radova na sanaciji stepeništa u Ulici Kaptol.
13.06.2024.
VIŠESTRUKI DARIVAOCI KRVI SA PODRUČJA OPĆINE CENTAR
Načelnik Mandić uručio zahvalnice
Danas je u prostorijama Općine Centar načelnik Srđan Mandić ugostio višestruke dobrovoljne darivaoce krvi koji su prema evidenciji Zavoda za transfuzijsku medicinu Federacije Bosne i Hercegovine darovali krv najveći broj puta na području ove lokalne zajednice.
12.06.2024.
POKRENUTA NOVA PROCEDURA JAVNIH NABAVKI
Izgradnja novog dječijeg igrališta na Šipu
Danas je Odsjek za javne nabavke Općine Centar pokrenuo novu proceduru javnih nabavki. Javni poziv, koji je objavljen na portalu javnih nabavki kao otvoreni postupak u ime Službe za prostorno uređenje i investicije, odnosi se na izgradnju dječijeg igrališta u Ulici Dejzina Bikića na Šipu.
12.06.2024.
POBOLJŠANJE USLOVA RADA I BORAVKA U ŠKOLAMA
Općina izdvojila 28.981 maraku obrazovnim ustanovama
Načelnik Srđan Mandić danas potpisao je ugovore o dodjeli finansijskih sredstava za obnovu i opremanje, odnosno poboljšanje uslova u obrazovnim ustanovama sa direktorima šest škola sa područja općine Centar.
12.06.2024.
PODRŠKA OPĆINE CENTAR OBRTIMA I MALIM PREDUZEĆIMA
Refundacija dijela troškova digitalizacije i certificiranja proizvodnih procesa
Na web stranici Općine Centar, u dnevnom listu Dnevni avaz, te na oglasnim pločama u mjesnim zajednicama i u Općini Centar, danas su objavljeni javni pozivi za refundaciju dijela troškova digitalizacije, te za certificiranje proizvodnih procesa, proizvoda ili usluga za obrte i mikro, mala i srednja preduzeća (MMSP) sa područja općine Centar Sarajevo.
11.06.2024.
U SARADNJI SA UDRUŽENJEM „ZDRAVO ŽIVI/SRETNO STARI“
Centar za zdravo starenje u Ulici Maršala Tita nastavlja sa radom
Centar za zdravo starenje u Ulici Maršala Tita danas je ponovno otvorio vrata za korisnike koji su oduševljeni činjenicom da će nastaviti sa učešćem u raznim aktivnostima i radionicama pokrenutim u Centru, ali i ugodnim druženjem.