Vijesti

02.11.2023.
OPĆINA IZDVOJILA SREDSTVA ZA TROŠKOVE SMJEŠTAJA
Načelnik Mandić obišao bolesnog Akifa Memiševića
Danas je načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Amrom Hašimbegović Vučković posjetio dedu Akifa Memiševića koji sam stanuje u Nahorevskoj ulici na broju 92.
02.11.2023.
ULICA HAKIJE KULENOVIĆA
Započela sanacija pješačke staze i stepeništa
Radnici građevinske firme „Sela“ započeli su sa realizacijom projekta sanacije pristupne pješačke staze i stepeništa u Ulici Hakije Kulenovića, preko puta završne stanice kosog lifta na Ciglanama.
02.11.2023.
CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR
6. nagradni likovni konkurs „Studentski dani 2023“ - Portret moga grada
Javna ustanova „Centar kulture i mladih“, organizuje 6. nagradni likovni konkurs pod nazivom „Studentski dani 2023“ – Portret mog grada, pod pokroviteljstvom Općine Centar.
02.11.2023.
CENTAR KULTURE I MLADIH
Sutra počinje 9. festival „Bajke za djecu i odrasle“
U petak, 3. novembra, u Javnoj ustanovi „Centar kulture i mladih“ počinje 9. festival „Bajke za djecu i odrasle“, u organizaciji Udruženja „Bajka”, a pod pokroviteljstvom Općine Centar.
01.11.2023.
OPĆINA CENTAR FINANSIJER PROJEKTA
U toku radovi na sanaciji Ulice Breka Čikma
Radnici građevinske firme „Demus“ d.o.o. Sarajevo izvode radove na sanaciji saobraćajnice u Ulici Breka Čikma.
01.11.2023.
POD POKROVITELJSTVOM OPĆINE CENTAR
Otvorena izložba „Stranice figure“ autora Adisa Lukača
Sinoć je u galeriji Javne ustanove „Centar kulture i mladih“ u Jelićevoj ulici u prisustvu velikog broja ljubitelja likovne umjetnosti otvorena izložba radova autora Adisa Lukača pod nazivom „Stranice figure“.
01.11.2023.
U OPĆINSKOM BUDŽETU OBEZBIJEĐENO 360 HILJADA KM
Projektom „Hljeb i mlijeko za penzionere“ obuhvaćeno 393 korisnika
Općina Centar u sklopu kontinuirane brige o najranjivijim kategorijama stanovništva realizira projekat „Hljeb i mlijeko za penzionere“ u okviru kojeg obezbjeđuje novčana sredstva za 393 socijalno ugrožena starija sugrađana kao participaciju za kupovinu osnovnih životnih namirnica – hljeba i mlijeka.
01.11.2023.
Sutra 10. vanredna sjednica Općinskog vijeća Centar
Deseta vanredna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u četvrtak, 2. novembra 2023. godine sa početkom u 9 sati u velikoj sali Općine Centar, Mis Irbina 1.
31.10.2023.
OBILJEŽAVANJE GODIŠNJICE BITKE ZA DEBELO BRDO
Položeno cvijeće i odata dužna počast šehidima i poginulim borcima
Danas je na platou ispred spomen-obilježja Debelo brdo u Ulici boraca Zlatišta, u organizaciji Odreda „Soukbunar“ i Jedinstvene organizacije boraca „Unija veterana“, a uz finansijsku podršku Općine Centar, održana centralna manifestacija u čast obilježavanja 31. godišnjice velike bitke za Debelo brdo.
31.10.2023.
NOVČANE NAGRADE ZA POSTIGNUTE REZULTATE
Načelnik Mandić ugostio uspješne sportiste
Danas je načelnik Općine Centar Srđan Mandić ugostio uspješne sportiste i uručio im novačane nagrade za postignute rezultate na takmičenjima.
30.10.2023.
PROJEKAT FINANSIRALA OPĆINA CENTAR
Završeni radovi na sanaciji stepeništa u Kalemovoj ulici
Završni su radovi na sanaciji pristupne pješačke staze i stepeništa u Kalemovoj ulici između brojeva 30-32 (Mjesna zajednica „Crni vrh-Gorica“).
30.10.2023.
JAČANJE ULOGE MJESNIH ZAJEDNICA U BiH
Postavljen video nadzor na području MZ „Crni vrh-Gorica“
U okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“, u kojem učestvuje i Općina Centar, a zajednički finansiraju vlade Švicarske i Švedske, a provodi UNDP BiH, tokom proteklog perioda okončano je postavljanje novih kamera za sistem video nadzora na tri lokacije na području Mjesne zajednice „Crni Vrh – Gorica“.
27.10.2023.
DUGOROČNO RJEŠAVANJE FUNKCIONIRANJA KOSOG LIFTA
Započela sanacija nadstrešnica/krovova na stanicama kosog lifta
Radnici građevinske firme „AMCO“ OD započeli su danas radove na sanaciji nadstrešnica/krovova na stanicama kosog lifta na Ciglanama.
27.10.2023.
OPĆINA CENTAR FINANSIJER PROJEKTA
Započeli radovi na sanaciji Ulice Breka Čikma
Započela je realizacija još jednog infrastrukturnog projekta na području općine Centar.
26.10.2023.
POKRENUT POSTUPAK JAVNE NABAVKE
Rekonstrukcija i proširenje dijela Nahorevske ulice
Odsjek za javne nabavke Općine Centar je u ime općinske službe pokrenuo novu proceduru javne nabavke.
26.10.2023.
Podrška Općine Centar za nastavak liječenja Lejle Nuaj
Jučer je u Općini Centar načelnik Srđan Mandić ugostio Adelu Nuaj, kćerku Lejle Nuaj iz Sarajeva koja je od februara prošle godine vezana za bolesnički krevet sa neizmjernim bolovima.
26.10.2023.
GODIŠNJICA VOJNO-POLICIJSKE AKCIJE „TREBEVIĆ 2“
Položeno cvijeće ispred mezarja ubijenih policajaca u Velikom parku
U organizaciji Udruženja pripadnika policija RBiH „Policija 1991.-1995.“ danas je obilježena 30. godišnjica od stradanja devet pripadnika Vojne policije Armije i MUP-a RBiH prilikom izvršavanja zadataka u vojno-policijskoj akciji pod nazivom „Trebević 2“.
26.10.2023.
MLADI HEROJI IZ KOMŠILUKA
Načelnik Mandić uručio zahvalnice mladim altruistima
Faris Poplata i Anur Čengić su mladi altruisti sa područja općine Centar koji brinu o svom komšiji Atifu Memiševiću koji živi u Nahorevskoj ulici 92 u potpunosti sam, a nema bližih srodnika.
26.10.2023.
NAČELNIK MANDIĆ PRISUSTVOVAO OBILJEŽAVANJU
Obilježena 78. godišnjica JU Djeca Sarajeva
Povodom obilježavanja 25. oktobra – Dana JU „Djeca Sarajeva” sinoć je u Centru za kulturu i mlade Općine Centar organiziran prigodan program gdje je proslavljen 78. rođendan vrtića ove ustanove.
25.10.2023.
OPĆINA CENTAR FINANSIJSKI PODRŽALA MANIFESTACIJU SA 10.000 KM
Nastavljena tradicija sportske „Gimnazijade“
Danas je u prisustvu predstavnika Općine Centar i Kantona Sarajevo te mnogobrojnih srednjoškolaca i njihovih nastavnika u dvorani Kulturno-sportskog centra Skenderija zvanično otvoreno najveće sportsko takmičenje sarajevskih srednjoškolaca „Gimnazijada 2023“.