Vijesti

28.03.2024.
MREŽA CENTARA ZA ZDRAVO STARENJE OPĆINE CENTAR
Više sadržaja za osobe treće životne dobi
Jučer je u prostorijama Općine Centar Sarajevo općinski načelnik Srđan Mandić održao sastanak sa korisnicima Centra za zdravo starenje „Generacija“ (Ulica Maršala Tita 12), kojom prilikom je prisutne upoznao sa osnovnim karakteristikama javnog poziva za realizaciju projekta Mreže centara za zdravo starenje Općine Centar Sarajevo, koji je otvoren do 11. aprila, a koji je objavljen u skladu sa LOD metodologijom.
28.03.2024.
HORSKO PJEVANJE UZ INSTRUMENTALNU PRATNJU
U organizaciji Općine Centar održana revija kulturno-umjetničkog stvaralaštva osnovaca
Na sceni Centra kulture i mladih Općine Centar (Jelića 1) tradicionalno je održana Revija kulturno-umjetničkog stvaralaštva učenika osnovnih škola sa područja općine Centar iz oblasti horskog pjevanja uz instrumentalnu pratnju.
27.03.2024.
OBAVJEŠTENJE ZA GRAĐANE
Prekidi u vodosnabdijevanju
KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo objavili su informaciju o radovima na uvezivanju dijela rekonstruisanog potisnog cjevovoda na novom kružnom toku kod GRAS-a, a usljed čega će veliki dio grada biti bez vodosnabdijevanja.
27.03.2024.
PANJINA KULA OD BROJA 2 DO BROJA 19
Prvi sloj asfalta do kraja ove sedmice
U dosadašnjem toku radova na sanaciji dijela saobraćajnice u Ulici Panjina kula između brojeva 2 i 19, koji su započeli krajem februara ove godine u dužini od 210 metara, radnici angažovane građevinske firme „Demus“, mašinski su uklonili stari oštećeni asfalt i podlogu umjesto koje su postavili novu.
27.03.2024.
DANAS U 14 SATI
Javna rasprava o Nacrtu urbanističkog plana Centar
Obavještavamo građane i zainteresovana pravna lica da će danas sa početkom u 14 sati u velikoj sali Općine Centar Sarajevo biti održana javna rasprava o Nacrtu urbanističkog plana urbanog područja Sarajevo (Centar).
27.03.2024.
NASTAVAK 37. I REDOVNA 38. SJEDNICA
Za sutra zakazane dvije sjednice Općinskog vijeća Centar
U četvrtak 28. marta 2024. godine sa početkom u 10 sati zakazan je nastavak 37. redovne sjednice Općinskog vijeća Centar. Nakon okončanja ove sjednice Općinsko vijeće Centar će održati 38. redovnu sjednicu na kojoj će biti razmatrane sljedeće tačke dnevnog reda:
26.03.2024.
IZDVOJEN REKORDAN IZNOS OD 2.111.900 KM
Objavljena konačna lista dobitnika općinske stipendije
Nakon što su obrađene sve prijave kandidata utvrđena je konačna lista dobitnika stipendija Općine Centar.
26.03.2024.
INFRASTRUKTURNO UREĐENJE POSLOVNIH ZONA U KANTONU SARAJEVO
Izgradnja saobraćajnice za IT park na Šipu
Danas je u prostorijama Kantona Sarajevo upriličeno potpisivanje sporazuma o sufinansiranju projekta infrastrukturnog uređenja u poslovnoj zoni. U ime Općine Centar sporazum, u vrijednosti od 1.270.000 KM, potpisao je načelnik Srđan Mandić.
26.03.2024.
Općinski načelnik posjetio Katolički školski centar
Općinski načelnik Srđan Mandić posjetio je Katolički školski centar "Sv. Josip" Sarajevo, gdje je sa učenicima trećeg razreda učestvovao u radionici farbanja uskrsnih jaja za nadolazeći veliki katolički blagdan Uskrs.
25.03.2024.
JAVNI POZIV ZA DODJELU SREDSTAVA
Grant za mobilnost mladih
Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv za dodjelu sredstava iz budžetskog granta za mobilnost mladih za 2024. godinu.
22.03.2024.
OBUKA ZA IZDAVANJE ELEKTRONSKIH GRAĐEVINSKIH DOZVOLA
Održan dvodnevni trening
Na osnovu memoranduma o razumijevanju o pristupanju pilot projektu E-uprava, koju su potpisali načelnik Općine Centar Srđan Mandić i direktorica Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) za BiH Courtney Chubb, tokom protekla dva dana u Općini Centar obavljena je obuka uposlenika ove jedinice lokalne samouprave na aktivnostima izdavanja elektronske dozvole u oblasti građenja, što podrazumijeva urbanističku, građevinsku i upotrebnu dozvolu.
22.03.2024.
OBJAVLJEN JAVNI POZIV
Podrška aktivizmu mladih
Općina Centar objavila je Javni poziv za podršku aktivizma mladih iz sredstava budžeta ove lokalne zajednice za 2024. godinu.
22.03.2024.
OPĆINSKA TAKMIČENJA IZ ZNANJA
Održano takmičenje osnovaca iz geografije
Osnovna škola „Alija Nametak“ bila je domaćin općinskog takmičenja učenika iz geografije. Takmičili su se učenici devetih razreda iz svih osnovnih škola sa područja općine Centar i to u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.
21.03.2024.
OBJAVLJEN JAVNI POZIV
Finansijska podrška odlasku mladih sportista na internacionalna takmičenja
Na web stranici Općine Centar: www.centar.ba u rubrici Javni pozivi i konkursi objavljen je javni poziv za dodjelu sredstava iz granta za sufinansiranje odlaska mladih sportista sa područja općine Centar Sarajevo na internacionalna takmičenja.
21.03.2024.
NAČELNIK UGOSTIO UČENIKE SREDNJE TEHNIČKE ŠKOLE
Budući fotografi posjetili Općinu Centar
Načelnika Općine Centar Srđana Mandića posjetili su učenici Srednje tehničke škole grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije zajedno sa v.d. direktoricom Jasnom Čolović-Rosić i profesorom Emilom Makašem.
20.03.2024.
OBILJEŽAVANJE 28. GODIŠNJICE REINTEGRACIJE
U Općini Centar održana svečana akademija
Nakon polaganja cvijeća u okviru obilježavanja Dana reintegracije dijelova općine Centar: Pionirske doline, Nahoreva, Šipa, Betanije i Mrkovića, u velikoj sali Općine Centar danas je održana svečana akademija na kojoj je prisustvovao veliki broj gostiju, predstavnika izvršne i predstavničke vlasti Općine Centar, boračkih udruženja, sugrađana, te drugih uvaženih zvanica.
20.03.2024.
OBILJEŽAVANJE 28. GODIŠNJICE REINTEGRACIJE
Polaganjem cvijeća započelo obilježavanje značajnog datuma
U organizaciji Udruženja ratnih vojnih invalida općine Centar danas je započelo obilježavanje Dana reintegracije dijelova općine Centar: Pionirske doline, Nahoreva, Šipa, Betanije i Mrkovića.
20.03.2024.
U GALERIJI JU „CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR“
Otvorena izložba fotografija „Panamski kanal“
Jučer je u galeriji Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ otvorena izložba fotografija pod nazivom „Panamski kanal“, autora Ljube Pavlovića. Izložbu je pored autora otvorio i direktor JU „Centar kulture i mladih“ Ernis Šljivo.
19.03.2024.
ŠKOLSKA USTANOVA OSNOVANA RATNE 1994. GODINE
Obilježen Dan Katoličkog školskog centra „Sveti Josip“ u Sarajevu
Sinoć su učenici sa svojim nastavnim osobljem svečanim programom obilježili Dan Katoličkog školskog centra „Sveti Josip“, koji je osnovan prije 30 godina ratne 1994. godine.
19.03.2024.
PLATFORMA „DIJALOG ZA MLADE”
U Centru kulture i mladih održano motivaciono predavanje
Jučer je na sceni Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ u Jelićevoj ulici profesor dr. Kasim Tatić održao motivaciono predavanje namijenjeno srednjoškolcima sa Centra.