Vijesti

25.06.2024.
HEROJSKI ČIN SPAŠAVANJA ŽIVOTA
Načelnik Mandić dodijelio priznanje i nagradu Mirzi Nokti Tafri
Danas je načelnik Općine Centar Srđan Mandić ugostio i nagradio hrabrog Mirzu Noktu Tafru, koji je svojim herojskim činom, rizikujući vlastiti život, spasio od utapanja Sarajliju iz rijeke Miljacke.
25.06.2024.
ZA MOBILNOST MLADIH IZDVOJENO 40.000 KM
Zatvoren javni poziv za dodjelu sredstava
Zatvoren je javni poziv za dodjelu sredstava iz granta za mobilnost mladih sa područja općine Centar jer su novčana sredstva koja su obezbijeđena u ovogodišnjem budžetu Općine za ovu namjenu utrošena.
25.06.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
U prostorijama Društvenog centra Općine Centar Sarajevo (Ulica Muhameda Kantardžića 3 – zgrada Svjetlosti) u organizaciji Udruženja „Majka i dijete – Bombon“- Institut za majku i djete, biće održana besplatna radionica za trudnice i mlade roditelje.
25.06.2024.
REGIONALNI PROGRAM LOKALNE DEMOKRATIJE NA ZAPADNOM BALKANU – RELOAD2
Besplatna obuka za mlade iz oblasti digitalnog marketinga
Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu kojeg finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), poziva mlade osobe na besplatni program neformalnog obrazovanja iz oblasti „Digitalni marketing“ (META certifikat).
24.06.2024.
FINANSIJER OPĆINA CENTAR
Proširenje saobraćajnice u Ulici Kromolj
Na području Mjesne zajednice „Betanija“ u toku je realizacije velikog infrastrukturnog projekta čiji je finansijer Općina Centar u čijem ovogodišnjem budžetu za ovu namjenu je izdvojen iznos od 150.866 KM.
24.06.2024.
Odata počast ubijenim borcima na Skakavcu
U organizaciji JOB „Unija veterana Općine Centar“, kod spomen-česme na lokalnom putu Nahorevo-Skakavac, položeno je cvijeće i odata počast za osam ubijenih pripadnika Armije RBiH koje su u junu 1992. godine agresorske snage zarobile i pogubile na putu prema Skakavcu, gdje su pronađena njihova spaljena tijela.
24.06.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Zdrava ishrana za predškolce
U prostorijama Društvenog centra Općine Centar Sarajevo, a u organizaciji Udruženja „Majka i dijete – Bombon“- Institut za majku i djete, krajem prošle sedmice održana je prva radionica za djecu predškolskog uzrasta na temu „Zdrava ishrana“.
21.06.2024.
NA ZAHTJEV STANARA, RODITELJA KORISNIKA USLUGA VRTIĆA „ISKRICA“ I JU „DJECA SARAJEVA“
Zabrana nepropisnog parkiranja u Kranjčevićevoj ulici
Jučer su na pet lokacija duž Kranjčevićeve ulice postavljeni novi saobraćajni znakovi čime je uspostavljena „pješačka zona“ u bližoj okolini vrtića „Iskrica“.
21.06.2024.
POLOŽENO CVIJEĆE I ODATA DUŽNA POČAST
Obilježen Dan logoraša općine Centar
U organizaciji Udruženja logoraša općine Centar danas je ispred Javne ustanove „Psihijatrijska bolnica Jagomir“ obilježen Dan logoraša općine Centar. Polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje odata je dužna počast poginulim borcima i logorašima sa područja Nahoreva koji su ratne 1992. godine bili zatočeni u prostorijama ove bolnice.
20.06.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić posjetio Akademski kulturni centar Univerziteta u Sarajevu „Seljo“
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić jučer je posjetio Akademski kulturni centar Univerziteta u Sarajevu „Seljo“ i tom prilikom sa direktorom Dževadom Kordićem potpisao ugovor u vrijednosti od 20.000 KM.
20.06.2024.
SLUŽBA ZA CIVILNU ZAŠTITU OPĆINE CENTAR
Izdato crveno upozorenje zbog visokih dnevnih temperatura zraka
Civilna zaštita Općine Centar upozorava građane da je Federalni hidrometeorološki zavod izdao crveno upozorenje zbog predstojećih visokih dnevnih temperatura zraka.
20.06.2024.
JU „CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR SARAJEVO“
Jedinstvena radionica i predavanje o mangama
U saradnji Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ i Ambasade Japana u BiH, u prostorijama ovog centra, na adresi Jelića 1, u utorak 25. juna 2024. godine sa početkom u 13 sati biće održana radionica i predavanje o mangama
19.06.2024.
OPĆINA CENTAR FINANSIJER PROJEKTA
Sanacija Ulice Sulejmana Omerovića Cara
Na području Mjesne zajednice „Šip“ u toku je realizacija za stanovnike ovog područja značajnog infrastrukturnog projekta u Ulici Sulejmana Omerovića Cara.
19.06.2024.
U SARADNJI SA MINISTARSTVOM ZA RAD, SOCIJALNU POLITIKU, RASELJENA LICA I IZBJEGLICE KS
Prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar Sarajevo
U organizaciji Općine Centar Sarajevo, Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, a uz podršku Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, održat će se prvi „Sajam socijalnih usluga Općine Centar Sarajevo“ 8. jula 2024. godine od 10-19 sati godine u Domu mladih – Skenderija.
18.06.2024.
JU ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO KANTONA SARAJEVO NAJAVLJUJE
Počinje protivepidemijska desinsekcija na području općine Centar
Obavještavamo stanovnike sa područja općine Centar Sarajevo da će JU Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo u narednim noćima, počevši od 19.06.2024. godine provesti dezinsekciju ove lokalne zajednice kako je navedeno u obavještenju nadležne ustanove.
18.06.2024.
Projektom „Hljeb i mlijeko za penzionere“ obuhvaćeno 393 korisnika
U sklopu kontinuirane brige o najranjivijim kategorijama stanovništva, Općina Centar i u ovoj godini nastavlja sa realizacijom projekta „Hljeb i mlijeko“ za penzionere i lica starija od 60 godina bez primanja.
18.06.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održana radionica za članove Udruženja „Oaza“
U organizaciji Udruženje „Menssana“ u Društvenom centru Općine Centar Sarajevo za članove Udruženja „Oaza“ održana je radionica na temu „Emocije i ja“.
14.06.2024.
Načelnik Mandić čestitao Kurban-bajram
Načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić, u ime Općine i u svoje ime, čestitao je reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću i svim muslimanima u cijeloj Bosni i Hercegovini nastupajući Kurban-bajram.
14.06.2024.
Na račune 43 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
U okviru projekta pomoći porodiljama iz Centra nadležne općinske službe su okončale proceduru za mjesec maj uplatom finansijskih sredstava za 43 porodilje.
14.06.2024.
OSNAŽIVANJE DRUŠTVENOG CENTRA OPĆINE CENTAR
Za srednjoškolce održana radionica na temu vršnjačkog nasilja
U prostorijama Društvenog centra Općine Centar Sarajevo (Muhameda Kantardžića 3) tokom ove sedmice za učenike prvog razreda Srednje zubotehničke škole u Sarajevu održana je radionica na temu vršnjačkog nasilja.