Vijesti

21.11.2023.
OBILJEŽAVANJE DANA DRŽAVNOSTI BIH
Održan prvi sastanak Organizacionog odbora
Danas je u Općini Centar održan prvi sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine.
21.11.2023.
OPĆINA CENTAR IZDVOJILA 298.075 KM
Završeni radovi na popločavanju pješačkog pojasa u Ulici Maršala Tita
Postavljanjem saobraćajnih stubića okončani su radovi na sanaciji pješačkog pojasa u Ulici Maršala Tita – dionica od trga ispred objekta „Sarajevo šume“ (poznatom kao „trg ispred Bičakčića“) do trga Karla Paržika na Marijin dvoru (desna strana).
20.11.2023.
NIJE USVOJEN DNEVNI RED
Nije održana 33. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
Današnja 33. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar nije održana, zbog neusvajanja dnevnog reda, jer se time za njeno održavanje nisu stekli potrebni uvjeti.
20.11.2023.
VELIKI UMJETNIK SE VRAĆA KUĆI
Milomiru Kovačeviću Strašnom uručeni ključevi od stana
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je danas ugovor o zakupu stana sa Milomirom Kovačevićem Strašnim na osnovu kojeg mu se stan u Ulici Vrazova 5 dodjeljuje na korištenje na period od tri godine.
20.11.2023.
SIMULACIJA AKCIJE NA PODRUČJU CENTRA
Gorska služba u Sarajevu obavila vježbu spašavanja
Tokom proteklog vikenda Gorska služba spašavanja (Služba za spašavanje na vodi, pod vodom i u prirodi) u saradnji sa Službom civilne zaštite Općine Centar održala je u centru Sarajeva godišnju pokaznu vježbu spašavanja u kojoj su također sudjelovali i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Bjelave“ kao i pripadnici Crvenog križa/krsta općine Centar Sarajevo.
20.11.2023.
OPĆINA CENTAR I RAZVOJNO ISTRAŽIVAČKI CENTAR SARAJEVO
Praktična radionica u sklopu projekta „Letenje u Centru“
U četvrtak je na Betaniji održana praktična radionica u sklopu projekta pod nazivom „Letenje u Centru - obuka za pilota dronova“, koji realizira Općina Centar u saradnji sa Udruženjem Razvojno istraživački centar Sarajevo (RIC).
17.11.2023.
USPJEŠAN ZAJEDNIČKI PROJEKAT VLADE KS I OPĆINE CENTAR
Uručeni ključevi stanova za 30 boračkih i mladih porodica
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić danas je prisustvovao primopredaji ključeva za 30 boračkih i mladih porodica upriličeno ispred novoizgrađenog stambenog objekta u Ulici branilaca Šipa.
17.11.2023.
POTPISAN UGOVOR U VRIJEDNOSTI OD 330.522 KM
Sanacija stepeništa i pješačke pristupne staze u naselju Ciglane
Na osnovu ugovora kojeg su potpisali načelnik Općine Centar Srđan Mandić, kao investitor, te direktor građevinske firme „Sela“ Emir Tutić, kao izvođač radova, tokom proteklog perioda započeli su radovi na sanaciji stepeništa i pješačke pristupne staze između ulica Hakije Kulenovića i Dajanli Ibrahim-bega.
17.11.2023.
PROMOTIVNI I PREVENTIVNI PROGRAMI U CILJU RAZVOJA ZDRAVOG DRUŠTVA
Održan sastanak sa direktorom JU „Porodično savjetovalište“ KS
Danas je u zgradi Općine Centar načelnik Srđan Mandić i pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Amrom Hašimbegović-Vučković održao sastanak sa direktorom Kantonalne javne ustanove „Porodično savjetovalište“ Osmanom Šaljom.
17.11.2023.
U ponedjeljak 33. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
Trideset i treća redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u ponedjeljak, 20. novembra 2023. godine sa početkom u 15 sati u velikoj sali Općine Centar, Mis Irbina 1.
16.11.2023.
PROJEKAT UDRUŽENJA „ZDRAVO ŽIVI/SRETNO STARI“
Takmičenje u slikanju kroz međugeneracijsku solidarnost
Danas je u prostorijama Centra za zdravo starenje „Razigrani dani“ održano takmičenje u slikanju. Organizator ovog druženja u kojem su učestvovali članovi likovnih sekcija od najmlađe do nastarije populacije je Udruženje „Zdravo živi/sretno stari“, koje upravlja pomenutim Centrom za zdravo starenje (Patriotske lige do broja 46).
16.11.2023.
ODRŽAN NAJVEĆI SAJAM ZA RAZVOJ KARIJERE I ZAPOŠLJAVANJA MLADIH
Općina Centar jedan od izlagača na sajmu STARfest
U centru Skenderija jučer je održan najveći STARfest sajam za razvoj karijere i zapošljavanje mladih. Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević posjetio je sajam na kojem je Općina Centar takođe imala svoj štand i prezentovala projekte za mlade.
15.11.2023.
ULICA HAKIJE KULENOVIĆA
Okončani radovi na sanaciji pješačke staze i stepeništa
Radnici građevinske firme „Sela“ okončali su radove na sanaciji pristupne pješačke staze i stepeništa u Ulici Hakije Kulenovića, preko puta završne stanice kosog lifta na Ciglanama.
15.11.2023.
ODRŽANO PREDAVANJE I PODIJELJENE TRAKICE ZA MJERENJE ŠEĆERA U KRVI
Obilježen Svjetski dan borbe protiv dijabetesa
Zdravstveni savjet Općine Centar u saradnji sa studentima završne godine Medicinskog Fakulteta u Sarajevu, a pod pokroviteljstvom Općine Centar, jučer je povodom Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa u četiri centra za zdravo starenje „Generacija“, „Soukbunar“, „Razigrani dani“ i „Pionirska dolina“ održao predavanje na temu „Diabetes melitus“, te su podijeljene trakice za mjerenje šećera u krvi.
15.11.2023.
CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR
Završen 9. festival „Bajke za djecu i odrasle“
U nedjelju 12. novembra, završen je 9. festival „Bajke za djecu i odrasle“ u organizaciji Udruženja „Bajka“, koji je trajao deset dana u prostorima galerije i velike sale Javne ustanove „Centar kulture i mladih“.
15.11.2023.
Konferencija „Poduzetništvo u BiH: Bilans uspjeha 2023“
Pozivamo predstavnike medija da proprate konferenciju „Poduzetništvo u BiH: Bilans uspjeha 2023“, koja će se održati 16. i 17. novembra 2023. godine u hotelu Novotel Sarajevo Bristol (Fra Filipa Lastrića), u Sarajevu.
14.11.2023.
HEROJ KOJI JE POBIJEDIO TUMOR NA MOZGU
Općina Centar sufinansira troškove školarine za Afana Habibovića
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić ugostio je danas direktora Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“ Fikreta Kubata i mladog heroja Afana Habibovića koji je pobijedio tumor na mozgu.
14.11.2023.
Ugradnja nove LED rasvjete u pet ulica Općine Centar
Nakon provedene procedure odabira najpovoljnijeg ponuđača načelnik Općine Centar Srđan Mandić je zajedno sa direktorom Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Park“ Adisom Bešlićem potpisao ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji javne rasvjete na nekoliko lokacija na području općine Centar.
14.11.2023.
„TEEN FITNESS 2023“
Besplatni treninzi za srednjoškolce iz Centra
Pod pokroviteljstvom Općine Centar, Udruženje „REFRESH“ realizuje projekat „Teen Fitness 2023“ namijenjen tinejdžerima/tinejdžerkama uzrasta od 16 do 19 godina koji pohađaju srednje škole na području općine Centar.
13.11.2023.
PROJEKAT U VRIJEDNOSTI 363.768 KM
Asfaltirana Ulica Armije RBiH na Kromolju
Radnici građevinske firme „Grakop“ tokom jučerašnjeg dana završili su asfaltiranje dijela Ulice Armije RBiH i to od spoja sa Ulicom Kromolj.