Predstavnici Općinskog vijeća Centar posjetili Narodnu kuhinju Stari Grad

Delegacija Općinskog vijeća Centar predvođena predsjedavajućim Nedžadom Ajnadžićem, a u kojoj su bili i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Slaven Kovačević te vijećnici Zora Ostojić, Edin Šikalo i Suvad Kerla posjetili su 1. jula 2014. godine Narodnu kuhinju Stari Grad.
Predstavnici Općinskog vijeća Centar posjetili Narodnu kuhinju Stari Grad

Goste iz Općine Centar dočekala je upraviteljica Narodne kuhinje Zilha Šeta, poznata kao Tetka Zilha. Predstavnici Općine Centar posjetili su Narodnu kuhinju kako bi izrazili podršku Tetki Zilhi i svim uposlenicima te ponudili svaku vrstu pomoći.

 

-Želimo dati podršku Tetki Zilhi i ostalim uposlenicima Narodne kuhinje u njihovoj humanoj misiji. Općina Centar je u budžetu za 2014. izdvojila 20 hiljada maraka za pomoć Narodnoj kuhinji što je za 10.000 KM više nego prethodne godine. Zakonodavna vlast Općine Centar stoji na raspolaganju Narodnoj kuhinji i tu smo da pružimo bilo kakvu pomoć ako bude potrebno, poručio je Ajnadžić.

 

Tetka Zilha je kazala kako Narodna kuhinja trenutno ima sve potrebne namirnice, ali je zamolila predstavnike lokalne zajednice da je obavijeste ukoliko imaju saznanja da je neko gladan, kako bi mu mogli pomoći.

 

-U Narodnoj kuhinji svaki dan pomoć dobiju 1.022 redovna korisnika. Zahvaljujem Općini Centar koja nam godinama pomaže i koja je uvijek imala razumijevanja za sve naše potrebe, naglasila je Tetka Zilha.

 

Predstavnici Općine Centar najavili su skoru posjetu i ostalim narodnim/pučkim kuhinjama u Kantonu Sarajevo.