Podrška radu Muzeja ''Alija Izetbegović''

Protokol o realizaciji finansijskih sredstava u iznosu od 5.000 KM koje je Općina Centar iz svog ovogodišnjeg budžeta izdvojila za podršku radu Javne ustanove Muzej ''Alija Izetbegović'' potpisan je u utorak, 2. jula 2014. godine.

Protokol je u ime Općine Centar potpisao načelnik Dževad Bećirević, a u ime Muzeja direktor Adnan Žiško. Navedena sredstva će biti iskorištena za sufinansiranje troškova organizacije Druge likovne kolonije pod nazivom ''Moj bijeg u slobodu'' koju će, u čast Alije Izetbegovića, uprava Muzeja u saradnji sa Udruženjem likovnih umjetnika BiH organizovati u Počitelju od 20. do 27. septembra ove godine. Također će dio pomenutih sredstava koje je Općina Centar izdvojila iz ovogodišnjeg budžeta biti iskorišten za realizaciju dokumentarnog filma pod nazivom ''Majstori slobode''.

 

Općina Centar je i tokom prošle godine pružila finansijsku podršku Muzeju ''Alija Izetbegović''. Iz budžeta za 2013. godinu izdvojen je iznos od 7.000 KM za snimanje završne faze dokumentarnog filma povodom 30. godišnjice ''Sarajevskog procesa'', koji će premijerno biti prikazan 19. oktobra ove godine, na 11. godišnjicu Izetbegovićeve smrti.