Izgradnja staze od Čobanije počinje nakon rješavanja imovinsko-pravnih odnosa

Općina Centar je u svom budžetu rezervisala finansijska sredstva za izgradnju pješačke staze koja će povezati Ulicu Čobanija sa Putom Mladih muslimana u Mjesnoj zajednici ''Skenderija-Podtekija''.
Izgradnja staze od Čobanije počinje nakon rješavanja imovinsko-pravnih odnosa

Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar, koja je zadužena za realizaciju, pribavila je projekt izgradnje pomenute pješačke staze. Međutim, radovi ne mogu započeti dok se ne okonča procedura rješavanja imovinsko-pravnih odnosa na dijelu zemljišta gdje bi trebalo da bude izgrađena pješačka staza.

 

–Općinska Služba za imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina je provela zakonsku proceduru i izdala rješenja o izuzeću dijela zemljišta od nekadašnjih korisnika prava raspolaganja tim zemljištem. Na ova rješenja su tri nasljednice nekadašnjih korisnika pomenutog zemljišta uložile žalbu koju je Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove, kao drugostepeni organ, uvažila i vratila predmet u ponovni postupak– kazao je Damir Konjičanin, pomoćnik općinskog načelnika za imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina. Kako je dodao, ova općinska služba će u saradnji sa Pravobranilaštvom Općine Centar pokušati riješiti imovinsko-pravne odnose, što je preduslov za izdavanje građevinske dozvole i početak radova na izgradnji pješačke staze koja će stanovnicima ovog dijela općine Centar olakšati svakodnevnu putnu komunikaciju. 

20.05.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
U toku radovi na uređenju Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
20.05.2024.
Općina Centar Sarajevo pridružuje se naporima UN Women u podizanju svijesti o rodnoj ravnopravnosti i ekonomskom osnaživanju žena
UN Women BiH i Općina Centar potpisali Memorandum o razumijevanju
Više vijesti