Redovna godišnja provjera sistema kvaliteta odgođena do novembra

Stručni tim ovlaštene certifikacijske kuće SIQ (Slovenski institut za kvalitet i mjeriteljstvo) svake godine u aprilu mjesecu u Općini Centar obavi redovnu provjeru funkcionisanja i unapređivanja standarda upravljanja kvalitetom ISO 9001:2008 (QMS-Quality Management System) i standarda upravljanja okolišem ISO 14001:2004 (sistem okolinskog upravljanja EMS – Environmental Management System).

 S obzirom na februarska dešavanja kada je tokom protesta građana zapaljena zgrada Općine Centar, nije bilo moguće iz opravdanih razloga u zadatom terminu obaviti provjeru standarda kvalitetom i upravljanja okolišem. Certifikate za ova dva standarda Općina Centar je dobila 2003. odnosno 2007. godine.

 

 

Stoga su predstavnici SIQ iz Slovenije, koje je prevodio Janez Lemič, posjetili 3. jula 2014. godine Općinu Centar gdje su se željeli upoznati o situaciji u centralnoj gradskoj općini te dogovoriti termin za redovnu provjeru ISO standarda. Ovom prilikom je načelno dogovoreno da se provjera obavi najkasnije do kraja novembra ove godine, što će naravno najviše zavisiti od dinamike radova na obnovi zgrade Općine Centar.


 

Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević, kao Q menadžer kvaliteta, je krajem juna svim članovima Tima za poboljšanje, kojeg čine pomoćnici načelnika i certificirani auditori kvaliteta, naložio da u što skorijem vremenskom roku dostave informaciju o stanju dokumentacije ISO standarda upravljanja kvalitetom i okolišem po općinskim službama. Sva dokumentacija potrebna za pomenute standarde je zahvaljujući ažurnosti informatičara iz Službe za informatiku i informisanje sačuvana na općinskim serverima u elektronskom obliku, što će umnogome pomoći prilikom ažuriranja postojeće ili zamjene uništene dokumentacije ISO standarda u nedavnom požaru.

20.05.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
U toku radovi na uređenju Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
20.05.2024.
Općina Centar Sarajevo pridružuje se naporima UN Women u podizanju svijesti o rodnoj ravnopravnosti i ekonomskom osnaživanju žena
UN Women BiH i Općina Centar potpisali Memorandum o razumijevanju
Više vijesti