U Ulici Patriotske lige izgrađena ploha za šah

Na osnovu ugovora koji je Općina Centar sklopila sa Kantonalnim javnim komunalnim preduzećem ''Park'', u proteklim danima izgrađena je nova ploha za šah u mjesnoj zajednici ''Breka-Koševo II'', tačnije u Ulici Patriotske lige u blizini ureda Pošte (broj 40).
U Ulici Patriotske lige izgrađena ploha za šah

Projekt izgradnje plohe za šah realizovan je u okviru programa uređenja manjih javnih površina na području središnje sarajevske općine u 2014. godini. Za izgradnju šahovske plohe i uređenje okolne zelene površine iz budžeta Općine Centar izdvojeno je 9.036 KM.

 

U okviru tog projekta radnici ''Parka'' su nakon pripremnih zemljanih radova postavili tamponski sloj na koji su položili kulir ploče. Osim toga, na novoj lokaciji za odmor i rekreaciju stanovnika općine Centar, izvršili su rekonstrukciju zelene površine oko šahovske plohe i ugradili ivičnjake. Na plohu su postavili četiri klupe za odmor i dvije korpe za otpatke.

 

Općina Centar je iz svog budžeta u 2014. godini za uređenje manjih javnih površina izdvojila 265.365 KM.

20.05.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
U toku radovi na uređenju Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
20.05.2024.
Općina Centar Sarajevo pridružuje se naporima UN Women u podizanju svijesti o rodnoj ravnopravnosti i ekonomskom osnaživanju žena
UN Women BiH i Općina Centar potpisali Memorandum o razumijevanju
Više vijesti