Donacija Stomatološkom fakultetu u Sarajevu

U prostorijama Stomatološkog fakulteta u Sarajevu (Bolnička 4a) u ponedjeljak, 7. jula 2014. godine dekan ove visokoškolske ustanove prof. dr. Sead Redžepagić je potpisao protokol o donaciji 20.000 KM koje je Općina Centar izdvojila u ovogodišnjem budžetu za Stomatološki fakultet.
Donacija Stomatološkom fakultetu u Sarajevu

Potpisivanju protokola, kojeg je prethodno potpisao načelnik Općine Centar Dževad Bećirević, prisustvovala je pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero.

 

Na Stomatološkom fakultetu je od prošle godine formirano Odjeljenje za urgentnu stomatologiju, gdje su doktori stomatologije i prateće medicinsko osoblje na raspolaganju 24 sata dnevno za urgentne stomatološke intervencije za sve građane Kantona Sarajevo i šire. -Za potrebe ovog odjeljenja adaptiran je prostor, tako da ćemo ovu donaciju Općine Centar iskoristiti za nabavku neophodnog medicinskog materijala. Načelnik Dževad Bećirević je, kao i mnogo godina do sada, pokazao razumijevanje za potrebe Stomatološkog fakulteta, na čemu smo iskreno zahvalni. Osim poboljšanja usluga pacijentima, i naši studenti će imati više prakse na ovom urgentnom odjeljenju gdje će tokom dežura sa našim osobljem steći dragocjeno iskustvo u liječenju pacijenata– kazao je dekan Redžepagić.

 

 

Općina Centar je od 2011. godine za potrebe Stomatološkog fakulteta iz svog budžeta izdvojila 10.000 KM za nabavku reflektora u operacionoj sali, 5.000 KM za kupovinu stomatološkog ultrazvučnog aparata i 5.000 KM za nabavku neophodne opreme za Katedru za ortodonciju.

20.05.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
U toku radovi na uređenju Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
20.05.2024.
Općina Centar Sarajevo pridružuje se naporima UN Women u podizanju svijesti o rodnoj ravnopravnosti i ekonomskom osnaživanju žena
UN Women BiH i Općina Centar potpisali Memorandum o razumijevanju
17.05.2024.
NA SCENI CENTRA KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Predstava „Međuigre 0-24“ i koncert Muzičke radionice „Note“
Više vijesti