Izmjena planske dokumentacije za novu ambulantu Višnjik

Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar provela je postupak korekcije Regulacionog plana ''Bjelave-Čekaluša'', koja je stupila na snagu 5. jula 2014. godine.
Izmjena planske dokumentacije za novu ambulantu Višnjik

Planskim aktom, odnosno provedenim korekcijama definisani su urbanističko-tehnički uslovi za izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa u Bolničkoj ulici u čijem prizemlju će biti smještena ambulanta porodične medicine ''Višnjik''.

 

Služba za imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina Općine Centar će provesti Javni konkurs za planiranu izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa na zemljištu Bolničkoj ulici koje je u vlasništvu Općine Centar. Nakon odabira najpovoljnijeg ponuđača za dodjelu lokacije bit će potpisan ugovor između Općine Centar i budućeg graditelja, tako da bi tada mogla započeti izgradnja objekta u čijoj će prizemnoj etaži biti prostorije za ambulantu porodične medicine ''Višnjik''.

 

Kako je javnost upoznata, prostorije stare ambulante porodične medicine ''Višnjik'' (Koševska b.b.) su na osnovu rješenja  inspektora Uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo zatvorene 18. februara prošle godine zbog opasnosti od urušavanja objekta. Svi pacijenti koji su ostvarivali pravo na zdravstvenu zaštitu u ambulanti ''Višnjik'' privremeno koriste usluge ambulante porodične medicine ''Čekaluša''.

29.04.2024.
RADOVI NA REKONSTRUKCIJI I PROŠIRENJU NAHOREVSKE ULICE
Načelnik Mandić obišao gradilište
29.04.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN 30 DANA
Ostvarivanje prava na održivi povratak u prijeratno mjesto življenja
29.04.2024.
PRIMJER DOBRE SARADNJE OPĆINE I GRAĐANA
Okončana velika akcija čišćenja
Više vijesti