Uručena nova oprema za Kliniku za dječiju hirurgiju

U prostorijama Instituta za naučnoistraživački rad i razvoj Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu 15. jula 2014. godine potpisan je ugovor i uručena donacija medicinske opreme za potrebe Klinike za dječiju hirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, čiju nabavku je finansirala Općina Centar.
Uručena nova oprema za Kliniku za dječiju hirurgiju

Riječ je o laparaskopskim instrumentima u vrijednosti 24.542 KM. U ime Općine Centar ugovor je potpisao načelnik Dževad Bećirević, a u ime KCUS generalni direktor prof. dr. Damir Aganović.

 

Prilikom potpisivanja ugovora o donaciji načelnik Bećirević je izjavio da lokalna zajednica može dati doprinos razvoju medicine i unapređenju liječenja građana u našim bolnicama, umjesto da medicinsku pomoć traže u inostranim klinikama po enormno visokim cijenama. – Svake godine unapređujemo saradnju sa Kliničkim centrom za dobrobit građana koji se liječe u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Općina Centar je za 2014. godinu raspisala javni konkurs za nabavku tri vozila hitne pomoći čiju isporuku očekujemo za mjesec-dva. Vozila, čija ukupna vrijednost iznosi 200.000 KM, namijenjena su za prevoz pacijenata unutar Kliničkog centra– kazao je Bećirević.

 

Direktor Damir Aganović je, uz riječi zahvale, dodao da Općina Centar ove godine po treći put daje donacije neophodnog medicinskog materijala i opreme. –Središnja sarajevska općina je uvijek imala razumijevanja za potrebe Kliničkog centra na Koševu. Od 2010. godine nam je donirala medicinsku opremu u vrijednosti većoj od 540.000 KM– rekao je Aganović.  

 

Šef Klinika za dječiju hirurgiju Adnan Hadžimuratović je ovom prilikom kazao da je doniranjem ovih instrumenata kompletiran ''laparaskopski stub'' kojeg je ova klinika nabavila prošle godine. -Operacije sa novom opremom će biti puno efikasnije sa manje rezova i oporavak djece će biti kraći, što će u konačnici smanjiti troškove bolničkog liječenja. Sa novom opremom ćemo u početku raditi manje operativne zahvate kod djece, a vremenom ćemo uz dodatnu edukaciju preći na kompleksnije laparaskopske operacije– kazao je Hadžimuratović.   

Potpisivanju ugovora je prisustvovao i Osmo Babić, pomoćnik načelnika i rukovodilac Službe za rad, zdravstvo i socijalna pitanja koja je provela proceduru nabavke donirane medicinske opreme.

29.04.2024.
RADOVI NA REKONSTRUKCIJI I PROŠIRENJU NAHOREVSKE ULICE
Načelnik Mandić obišao gradilište
29.04.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN 30 DANA
Ostvarivanje prava na održivi povratak u prijeratno mjesto življenja
29.04.2024.
PRIMJER DOBRE SARADNJE OPĆINE I GRAĐANA
Okončana velika akcija čišćenja
Više vijesti