Općina Centar jedan od pokrovitelja predstave ''Priče starog tramvaja''

U Brusa bezistanu na Baščaršiji u utorak, 8. jula 2014. godine premijerno je izvedena predstava za djecu ''Priče starog tramvaja''.
Općina Centar jedan od pokrovitelja predstave ''Priče starog tramvaja''

Ovaj teatarski projekt su, u okviru obilježavanja 100 godina od početka Prvog svjetskog rata, podržali Austrijska ambasada u BiH, Raiffeisen bank BiH, Grad Sarajevo, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti te Općina Centar koja je za tu namjenu izdvojila 3.000 KM.

 

Redateljka predstave Dubravka Zrnčić-Kulenović je u ovoj predstavi željela prikazati putovanje Sarajevom kroz njegovu bogatu historiju u simuliranoj vožnji tramvajem od Zemaljskog muzeja, preko Skenderije, Obalom Kulina bana do Glavne pošte te preko Vijećnice i Baščaršije nazad do Vječne vatre i Marijin dvora. Autorica teksta je Ljubica Ostojić koja je napisala četiri priče vremenski smještene u četiri različita perioda predstavljajući bogatu historiju i kulturu Sarajeva. U predstavi učestvuju članovi Udruženja dramskih umjetnika ''Altteatar'' i Studija lutkarstva Sarajevo. U ''Pričama starog tramvaja'' igraju Alena Džebo-Hećo, Jasminka Požek-Božuta, Saša Handžić i Igor Skvarica. Za scenografiju i kostimografiju je bila zadužena Adisa Vatreš, a za animaciju i videodizajn Naida Begović, koreograf je Branko Banković, dok je muziku za songove napisao Nedim Zlatar. 

29.04.2024.
RADOVI NA REKONSTRUKCIJI I PROŠIRENJU NAHOREVSKE ULICE
Načelnik Mandić obišao gradilište
29.04.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN 30 DANA
Ostvarivanje prava na održivi povratak u prijeratno mjesto življenja
29.04.2024.
PRIMJER DOBRE SARADNJE OPĆINE I GRAĐANA
Okončana velika akcija čišćenja
Više vijesti