Asfaltirana Ulica Osmana Krupalije

Početkom ovog mjeseca okončano je asfaltiranje Ulice Osmana Krupalije koja administrativno pripada Mjesnoj zajednici ''Breka-Koševo II''. Projekt je finansirala Općina Centar sa iznosom od 198.000 KM.
Asfaltirana Ulica Osmana Krupalije

Radnici građevinske firme ''Sarajevoputevi'', koja je bila angažovana za realizaciju ovog projekta, su postavili novu podlogu na saobraćajnici dugoj 480 metara, uradili nivelaciju postojećih šahtova i šibera za vodu te ugradili novu drenažu sa dva odvodna šahta i jednom linijskom rešetkom za prikupljanje oborinskih voda. Po završetku tih radova postavili su 2.870 m2  novog asfalta.

 

Glavni projekt asfaltiranja Ulice Osmana Krupalije su uradili stručnjaci Javnog preduzeća ''Zenica'', dok je za nadzor bila zadužena firma ''Coning'' d.o.o. Sarajevo. Radovi na asfaltiranju ove saobraćajnice koja je smještena između ulica Nahorevska i Hamida Beširevića su započeli 28. maja 2014. godine.

 

Prije asfaltiranja kompletne ulice komunalno preduzeće ''Vodovod i kanalizacija'' je uradilo rekonstrukciju vodovodne i separatne kanalizacione mreže – što je također finansirala Općina Centar. U okviru tog projekta zamijenjeno je 385 metara vodovodne mreže odnosno 800 metara separatne kanalizacije (po 400 metara za fekalnu i oborinsku kanalizaciju).

29.04.2024.
RADOVI NA REKONSTRUKCIJI I PROŠIRENJU NAHOREVSKE ULICE
Načelnik Mandić obišao gradilište
29.04.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN 30 DANA
Ostvarivanje prava na održivi povratak u prijeratno mjesto življenja
29.04.2024.
PRIMJER DOBRE SARADNJE OPĆINE I GRAĐANA
Okončana velika akcija čišćenja
Više vijesti