Baletska predstava ''Mali maslačak'' izvedena na festivalu u Dubrovniku

Na nedavno održanom ''Festivalu umjeteonstva djece i mladeži Porporela'' u Dubrovniku, kojeg realizira Udruga ''Porporela'', učenici Osnovne muzičke škole ''Mladen Pozajić'' iz Sarajeva su kao posebni gosti izveli baletsku predstavu ''Mali maslačak''.
Baletska predstava ''Mali maslačak'' izvedena na festivalu u Dubrovniku

Predstava koja je odigrana u prepunom kinu ''Visia'' pobrala je posebne simpatije publike te ocjenjivačkog žirija koji im je na kraju festivala dodijelio posebnu nagradu. Učenici sarajevske Osnovne muzičke škole su gostovali na petom po redu dubrovačkom festivalu, održanom krajem juna 2014. godine, zahvaljujući ostvarenoj saradnji Centra za kulturu Sarajevo i Udruge ''Porporela'' a koja će, kako je najavio direktor Centra Senad Bostandžić, biti nastavljena i ubuduće.

 

Predstava za djecu ''Mali maslačak'', koja je autorsko djelo kompozitora Josefa Bayera i Johanna Straussa, postavljena je na sceni Centra za kulturu u aprilu ove godine, uz finansijsku podršku Općine Centar. Od tada učenici Osnovne muzičke škole ''Mladen Pozajić'' izvode ovu predstavu za polaznike vrtića Javne ustanove ''Djeca Sarajeva'' i učenike nižih razreda osnovnih škola sa područja središnje sarajevske općine.

 

Koreografiju i režiju baletske predstave ''Mali maslačak'' uradila je Brižita Karabašić, a scenografiju i kostimografiju Narda Nikšić. Muziku za predstavu je pripremio studio ANTIKA - Hamdija Salihbegović i Nedžad Merdžanović, grafički dizajn i tehničku realizaciju Rešad Hadžibajrić, a koordinator projekta je Amila Pandžić.

29.04.2024.
RADOVI NA REKONSTRUKCIJI I PROŠIRENJU NAHOREVSKE ULICE
Načelnik Mandić obišao gradilište
29.04.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN 30 DANA
Ostvarivanje prava na održivi povratak u prijeratno mjesto življenja
29.04.2024.
PRIMJER DOBRE SARADNJE OPĆINE I GRAĐANA
Okončana velika akcija čišćenja
Više vijesti