Asfaltiranje dijela Ulice Svetozara Ćorovića na Nahorevu

U toku su radovi na uređenju kraka Ulice Svetozara Ćorovića koja se nalazi iznad Psihijatrijske bolnice ''Jagomir'' na Nahorevu.
Asfaltiranje dijela Ulice Svetozara Ćorovića na Nahorevu

Općina Centar je kao finansijer izdvojila 200.000 KM za ovaj projekt. Na kraku pomenute saobraćajnice – makadamskom putu radnici građevinske firme ''Grakop'' su nasuli novu tamponsku podlogu. -Glavnim projektom je također planirano postavljanje 300 metara cijevi za oborinsku kanalizaciju, na koje će biti spojeno 10 novih slivnika i šahtovi. U toku je izgradnja potpornog zida dužine 30 metara od betonskih gabionskih elemenata, čija je uloga da spriječi obrušavanje zemlje sa obližnje padine. Sa jedne strane saobraćajnice ćemo ugraditi 400 metara novih betonskih ivičnjaka, dok će sa druge strane biti tamponska bankina, kako bi se spriječila eventualna oštećenja novog asfalta. Po okončanju tih radova bit će postavljena dva nova sloja asfalta na pomenutom kraku Ulice Svetozara Ćorovića– kazao je Mujo Topalović, šef gradilišta firme ''Grakop''.

 

Planirano je da radovi budu završeni do 15. augusta 2014. godine, što će najviše zavisiti od vremenskih uvjeta. Asfaltiranjem kraka Ulice Svetozara Ćorovića stanovnici ovog dijela Mjesne zajednice ''Pionirska dolina-Nahorevo'' će imati moderno uređenu saobraćajnicu dužine 400 metara i širine 3,5 metra.

 

Izrada glavnog projekta je povjerena Javnom preduzeću ''Zenica'', dok je za nadzor zadužena firma ''Coning'' iz Sarajeva.

29.04.2024.
RADOVI NA REKONSTRUKCIJI I PROŠIRENJU NAHOREVSKE ULICE
Načelnik Mandić obišao gradilište
29.04.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN 30 DANA
Ostvarivanje prava na održivi povratak u prijeratno mjesto življenja
29.04.2024.
PRIMJER DOBRE SARADNJE OPĆINE I GRAĐANA
Okončana velika akcija čišćenja
Više vijesti