Okončani radovi u Ulici Kromolj

U okviru redovnog održavanja saobraćajnica na području općine Centar, tokom proteklog perioda okončani su radovi u Ulici Kromolj preko puta broja 61.
Okončani radovi u Ulici Kromolj

Na pomenutom dijelu ove ulice, koja pripada Mjesnoj zajednici ''Betanija-Šip'', često je dolazilo do izlijevanja vode iz jarka duž saobraćajnice, što je u zimskim mjesecima stvaralo poledicu po cesti i otežavalo saobraćaj i motornim vozilima i pješacima.

 

–Zbog toga smo duž jarka postavili 40 metara plastične cijevi koju smo spojili na tri reviziona okna i ugradili jedan slivnik za prihvat oborinskih voda. Također smo ugradili 40 metara novih betonskih ivičnjaka. Po završetku tih radova smo asfaltirali ovaj dio Ulice Kromolj, čime smo je na tom mjestu proširili. Proširenje sada služi lokalnom stanovništvu kao autobusko stajalište– kazao je Mujo Topalović, šef gradilišta građevinske firme ''Grakop'' iz Kiseljaka koja sa Općinom Centar ima potpisan sporazum o redovnom održavanju lokalnih i nekategorisanih cesta. Osim navedenog posla, radnici ''Grakopa'' su na dijelu Ulice Kromolj od broja 67 do raskrsnice sa Ulicom Slatina uradili asfaltiranje najvećih oštećenja na saobraćajnici.

29.04.2024.
RADOVI NA REKONSTRUKCIJI I PROŠIRENJU NAHOREVSKE ULICE
Načelnik Mandić obišao gradilište
29.04.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN 30 DANA
Ostvarivanje prava na održivi povratak u prijeratno mjesto življenja
29.04.2024.
PRIMJER DOBRE SARADNJE OPĆINE I GRAĐANA
Okončana velika akcija čišćenja
Više vijesti