Redovno održavanje saobraćajnica u Centru

Na osnovu potpisanog ugovora o izvođenju radova na redovnom održavanju ulica na području općine Centar, radnici građevinske firme ''Sarajevoputevi'' su tokom proteklog perioda okončali nekoliko projekata sanacije oštećenja na kolovozu, te postavljanje saobraćajnih ogledala i ugradnju novih slivničkih rešetki.
Redovno održavanje saobraćajnica u Centru

 Tako su sanirana oštećenja na kolovozu u ulicama Šejh Juje i Braće Kadić, dok je u Ulici Panjina kula kod broja 119 asfaltiran prilaz do stambenog objekta invalidnoj osobi. Također su radnici pomenute firme, s ciljem poboljšanja sigurnosti u saobraćaju, postavili nova saobraćajna ogledala u ulicama: Zaima Šarca 27, Mehmeda Handžića 29 i Sarač Ismailova 61. U ulicama Ismeta Mujezinovića 17, Hasana Sušića 17, Jovana Bijelića 8, Podgaj 3, Višnjik 41 i na spoju ulica Osmana Krupalije i Hamida Beširevića postavljene su nove slivničke rešetke za prikupljanje oborinskih voda, dok je u Ulici Asima Ferhatovića 13 postavljen novi betonski poklopac na postojeći šaht.

Za  izgradnju, rekonstrukciju, sanaciju i redovno održavanje lokalnih cesta u 2014. godini, u budžetu Općine Centar za ovu godinu je planirano 1.950.000 KM, a za nekategorisane ceste 800.000 KM.

29.04.2024.
RADOVI NA REKONSTRUKCIJI I PROŠIRENJU NAHOREVSKE ULICE
Načelnik Mandić obišao gradilište
29.04.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN 30 DANA
Ostvarivanje prava na održivi povratak u prijeratno mjesto življenja
29.04.2024.
PRIMJER DOBRE SARADNJE OPĆINE I GRAĐANA
Okončana velika akcija čišćenja
Više vijesti