Novčane pomoći za šehidske porodice

U velikoj Sali Općinskog vijeća Centar 24. jula 2014. godine povodom Ramazanskog bajrama upriličen je prijem i podjela jednokratnih novčanih pomoći u iznosu od po stotinu KM za dvadeset šehidskih porodica.
Novčane pomoći za šehidske porodice

 U ime Općine Centar šehidske porodice ugostili su predsjedavajući Općinskog vijeća Nedžad Ajnadžić, savjetnik općinskog načelnika Mustafa Resić, pomoćnica načelnika za opću upravu Jasna Beba, pomoćnik načelnika za boračko-invalidsku zaštitu Hamza Đulaga i pomoćnik načelnika za privredu i finansije Fahrudin Kurtović.

Predsjedavajući Ajnadžić je kazao kako šehidske porodice zaslužuju duboko poštovanje i veliku pažnju.

-Zadovoljni smo što imamo priliku da budemo zajedno i razgovaramo sa porodicama šehida i poginulih boraca. To su porodice koje zaslužuju naše poštovanje i u skladu sa našim mogućnostima svake godine priređujemo ovu aktivnost koju ćemo kao primjer dobre prakse nastaviti i u budućnosti, naglasio je Ajnadžić.

Demirović Munira 1992. godine ostala je bez sina jedinca.

-Sin mi je imao 22 godine. Bio je bio oženjen, imao je curicu od šest mjeseci. Ovo nije prva godina da primam pomoć Općine Centar i mnogo mi znači da se neko sjeti nas porodica šehida, kazala je Munira.

Jednokratne novčane pomoći dobili su Jasmin Čizmović, Munira Demirović, Adi Džamalija, Alija Jelašković, Ćamka Kahriman, Nermina Kulovac, Remzija Lemeš, Admira Mesihović, Ferida Muhić, Fehim Musić, Almasa Orić, Fata Pandžić, Hikma Pandžić, Ibro Pandžić, Zahida Pandžić, Šemsa Pehilj, Abdurahman Prašević, Fata Prazina, Jasminka Selmanović i Amina Torlak.

29.04.2024.
RADOVI NA REKONSTRUKCIJI I PROŠIRENJU NAHOREVSKE ULICE
Načelnik Mandić obišao gradilište
29.04.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN 30 DANA
Ostvarivanje prava na održivi povratak u prijeratno mjesto življenja
29.04.2024.
PRIMJER DOBRE SARADNJE OPĆINE I GRAĐANA
Okončana velika akcija čišćenja
Više vijesti