Paketi hrane za 63 porodice povodom Ramazanskog bajrama

Služba za lokalnu samoupravu Općine Centar je u saradnji sa Narodnom kuhinjom ''Stari Grad'' obezbijedila 63 paketa sa osnovnim životnim namirnicama koje su podijeljene u petak, 25. jula 2014. godine socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.
Paketi hrane za 63 porodice povodom Ramazanskog bajrama

 –Povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama odlučili smo provesti akciju podjele paketa sa hranom za najugroženije stanovništvo naše općine. Tokom dana smo na području 10 mjesnih zajednica obišli sve socijalno-ugrožene muslimanske porodice kojima smo na adresama uručili pakete sa hranom kako bismo im obogatili bajramsku trpezu. Ovom prilikom su obuhvaćene mjesne zajednice ''Skenderija-Podtekija'', ''Breka-Koševo II'', ''Koševsko brdo'', ''Donji Velešići'', ''Hrastovi-Mrkovići'', ''Pionirska dolina-Nahorevo'', ''Betanija-Šip'', ''Mejtaš-Bjelave'', ''Džidžikovac-Koševo I'' i ''Soukbunar''– kazao je Ibrahim Burazerović, koordinator za mjesne zajednice u Službi za lokalnu samoupravu Općine Centar.


Sejad Sinanović dobio je paket sa osnovnim životnim namirnicama. Kako je kazao, ovo nije prvi put da dobija pomoć Općine Centar.

-I ranije sam dobijao pakete sa namirnicama. Živim sa suprugom i šestero djece. S obzirom da u našoj porodici niko nije zaposlen, ova pomoć nam mnogo znači, naglasio je Sejad.

Penzionerka Ziza Raonić je također danas dobila paket sa namirnicama.

-Mnogo mi znači ova donacija i zahvaljujem se načelniku Dževadu Bećireviću i Općini Centar koji nas se sjete za praznike, kazala je Ziza.


Inače, ova služba u saradnji sa Narodnom kuhinjom ''Stari Grad'' je organizovala podjelu paketa sa osnovnim životnim namirnicama za vjernike katoličke i pravoslavne vjeroispovjesti povodom prošlog katoličkog Uskrsa odnosno pravoslavnog Vaskrsa kada je podijeljeno 110 paketa sa hranom. 

29.04.2024.
RADOVI NA REKONSTRUKCIJI I PROŠIRENJU NAHOREVSKE ULICE
Načelnik Mandić obišao gradilište
29.04.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN 30 DANA
Ostvarivanje prava na održivi povratak u prijeratno mjesto življenja
29.04.2024.
PRIMJER DOBRE SARADNJE OPĆINE I GRAĐANA
Okončana velika akcija čišćenja
Više vijesti