Delegacija Općine Centar položila cvijeće povodom Dana šehida

Povodom drugog dana Ramazanskog bajrama koji se obilježava i kao Dan šehida, predstavnici Općine Centar su na spomen obilježju Kovači i na mezaru prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića položili cvijeće i odali dužnu počast.
Delegacija Općine Centar položila cvijeće povodom Dana šehida

 

U delegaciji Općine Centar su bili predsjedavajući Općinskog vijeća Nedžad Ajnadžić, savjetnik općinskog načelnika Mustafa Resić te vijećnici Senad Alić i Suvad Kerla.

Predsjedavajući Ajnadžić je tom prilikom kazao: -Od tekovina odbrambeno-oslobodilačkog rata najviše bježe oni koji su bili daleko od fronta i daleko od BiH. Međutim, mi znamo sistem vrijednosti i da su za odbranu BiH najzaslužniji njeni branitelji i oni koji su dali svoj život. Nama je ostalo da uvažavamo njihov lik i djelo i da izgrađujemo našu jedinu Bosnu i Hercegovinu. Samo tako možemo biti na putu ka Evropskoj uniji i svim vrijednostima međunarodne zajednice i EU, naglasio je Ajnadžić.

Hajra Osmanović izgubila je sina u ratu. Kako je istakla, porodice šehida mnogo boli to što se iz godine u godinu okuplja sve manje ljudi na obilježavanju godišnjica.

-Današnji dan je bitan za porodice šehida. Za nas je težak, ali smo i ponosni. Međutim, jedan dan u godini kada se sjećamo šehida nije dovoljno. Potrebno je napraviti više događaja na kojima ćemo se prisjećati šehida, kazala je Hajra Osmanović i dodala da šehidske porodice zaslužuju veće poštovanje i pažnju.

Delegacija Općine Centar položila je cvijeće i odala počast i na spomen obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995. te u haremu Alipašine džamije.