Okončana rekonstrukcija cjevovoda na dijelu Ulice Hasana Bibera

Sredinom jula ove godine komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ je Službi za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar dostavilo izvještaj o izvedenim radovima na rekonstrukciji dijela vodovodnog cjevovoda u Ulici Hasana Bibera (Mjesna zajednica „Donji Velešići“).
Okončana rekonstrukcija cjevovoda na dijelu Ulice Hasana Bibera

Prema ovom izvještaju na početku radova, nakon obilježavanja podzemnih instalacija komunalnih priključaka, postavljena je privremena vodovodna mreža na koju su priključeni okolni stambeni objekti. Nakon postavljanja 110 metara nove vodovodne mreže komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ je uradilo ispiranje novog cjevovoda te je uzet uzorak vode za izradu atesta o zadovoljavajućoj kvaliteti vode.

 

Također je urađeno geodetsko snimanje novog cjevovoda koji je uveden u katastar podzemnih instalacija. Općina Centar je za ovaj projekat iz svog budžeta izdvojila 23.400 KM.

 

Osim pomenutog projekta također je na osnovu potpisanog ugovora sa Općinom Centar kao finansijerom, okončana rekonstrukcija cjevovoda sa sanacijom odvodnog kanala u Ulici Šejh Juje na Sedreniku za šta je Općina Centar izdvojila iznos od gotovo 31.000 KM.

 

Radovi na pomenutim lokacijama su izvedeni na osnovu sporazuma kojeg su potpisali predstavnici Općine Centar i KJKP „Vodovod i kanalizacija“ o sufinansiranju radova na rekonstrukciji i sanaciji vodovodnog i kanalizacionog sistema na području općine Centar.

20.05.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
U toku radovi na uređenju Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
20.05.2024.
Općina Centar Sarajevo pridružuje se naporima UN Women u podizanju svijesti o rodnoj ravnopravnosti i ekonomskom osnaživanju žena
UN Women BiH i Općina Centar potpisali Memorandum o razumijevanju
17.05.2024.
NA SCENI CENTRA KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Predstava „Međuigre 0-24“ i koncert Muzičke radionice „Note“
Više vijesti